in

H.G. Wells İmzalı “Körler Ülkesi ve Diğer Karanlık Öyküler” Raflarda

H.G. Wells tarafından kaleme alınan öykülerin yer aldığı “Körler Ülkesi ve Diğer Karanlık Öyküler”, İthaki Yayınları etiketiyle Türkçede.

Körler Ülkesi ve Diğer Karanlık H.G. Wells
- Reklam -
- Reklam -

Dünyalar Savaşı, Görünmez Adam, Zaman Makinesi ve Dr. Moreau’nun Adası gibi eserleriyle tanıdığımız, dünyaca ünlü bilimkurgu yazarı H.G. Wells bu sefer korku ağırlıklı öyküleriyle aramızda. Yazarın 1894 ve 1909 yılları arasında kaleme aldığı birçok öyküsünden derlenen “Körler Ülkesi ve Diğer Karanlık Öyküler”, İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

The Country of the Blind and Other Stories orijinal adını taşıyan kitap H.G. Wells edebiyatının karanlık, tuhaf, sinir bozucu topraklarında dolaşan bir acayiplikler koleksiyonunu andırıyor.

Körler Ülkesi ve Diğer Karanlık Öyküler | Arka Kapak Yazısı

Körler Ülkesi ve Diğer Karanlık H.G. Wells Ursula K. Le Guin’in, “Onun yazdıkları edebiyatımızdaki belli başlı, hâlâ keşfetmeye devam ettiğimiz efsanevi eğilimleri belirledi,” diye bahsettiği Herbert George Wells, kaleme aldığı eserlerde ya bir türün ilk örneğini verdi ya da bazı gelenekleri alaşağı ederek ondan sonra gelecek yazarların da besleneceği ihtimaller yaratmayı başardı. Körler Ülkesi ve Diğer Karanlık Öyküler, H. G. Wells edebiyatının karanlık, tuhaf, sinir bozucu topraklarında dolaşan bir acayiplikler koleksiyonu.

- Reklam -

Korkutmayı beceremeyen hayaletler, çalınan bedenini uzaktan izleyen ruhlar, nereye gitseniz peşinizi bırakmayan güveler, intikamını almadan rahat etmeyecekler, rüyalarında bambaşka bir dünyanın kıyametine tanık olanlar, görmeyi unutanlar, unutmak isteyenler… H. G. Wells’e güvenin ve duvardaki kapıyı aralayın, diğer tarafta gözlerinizi ayıramayacağınız âlemlerle karşılaşacaksınız.

- Reklam -

Körlerin ülkesinde tek gözlü adam kral olur mu sahiden?
Kitap hakkında tanıdığımız yazarlar neler söylemişler, bir de bunlara bakalım:

H.G. Wells The Time Machine
H.G. Wells

“H. G. Wells bana yönelmem gereken yolu gösterdi, ben de oraya gittim.”
–Ray Bradbury

“Yazdıklarının, türümüzün ortak hafızasına kazınacağını, yazarının ününün ya da kullandığı dilin yok oluşunun ötesine geçeceğini düşünüyorum.”
–Jorge Luis Borges

“Derin hayranlık beslediğim yazarlardan birisi de H. G. Wells’tir.”
–Vladimir Nabokov
Çevirisi Doğa Özışık tarafından yapılan ve Karanlık Kitaplık dizisinden çıkan eserin editörlüğünü Emre Aygün ve Emirhan Burak Aydın birlikte üstleniyorlar. 264 sayfalık kitabın düzeltisi Ömer Ezer’e, kapak tasarımı da Hamdi Akçay’a ait.

H.G. Wells’in en çok sevdiğiniz kitabı hangisi? Yeni basılan kitabını da almayı düşünüyor musunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Star Wars İçin Yeni Bir Umut Zamanı

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Wells’ ten karanlık bir şeyler okumak ilginç olabilir. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lord Voldemort Filmi

Voldemort Odaklı Harry Potter Evreni Filmi Geliştirilebilir

Haftanın Kitabı #132 | Anlaşıldı, Tamam – Roald Dahl

Haftanın Kitabı #132 | Anlaşıldı, Tamam – Roald Dahl