in ,

KR Kitap Kulübü #11 Mevsim Yenice – Bilinmeyen Sular

Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü’nde sıra geldi 11. etkinliğe! Bu sefer beraber okuyacağımız ve sonrasında yazarıyla soru-cevap yapacağımız kitap Mevsim Yenice’nin “Bilinmeyen Sular” adlı eseri oldu. 20 Ağustos tarihinden itibaren forumda birlikte tartışacağız. Hepinizi bu keyifli etkinliğe bekliyoruz.

Bilinmeyen Sular - Kitap Kulübü #11
- Reklam -
- Reklam -

Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü’nde sırada 11. etkinlik var.

Orada Bir Yerde” adlı öykü kitabıyla Engin Türkgeldi’yi, tüyler ürpertici vampir romanı “Istrancalı Abdülharis Paşa” ile de Mehmet Berk Yaltırık’ı kulübümüzde ağırlamıştık. Yazarlarla yaptığımız özel etkinlik serimize devam ediyoruz. Bu sefer etkinliğimizin konuğu “Bilinmeyen Sular” adlı eseriyle Mevsim Yenice olacak.

Kendisini 2019 Notre Dame de Sion Mansiyon Ödülü’ne de layık görüldüğü, sitemizde incelemesi bulunan ilk kitabı Tekme Tokatlı Şehir Rehberi ile tanıyoruz. Aynı zamanda Varlık, Sözcükler, Psikeart, Post Öykü, Öykülem, altZine ve Marşandiz Fanzin gibi dergi ve fanzinlerdeki öyküleriyle de okuyucularla buluşmuştu.

- Reklam -

Özel etkinliğin içeriğinin detayları:

Öncelikle her zamanki gibi tartışma başlangıç tarihinde (20 Ağustos 2019) bu kitabı başlıkta konuşacağız. Sonrasındaysa soru-cevap başlığı açılacak, yazara kitap hakkında, genel olarak edebiyat ve diğer merak ettiklerimiz üzerine 24 Ağustos 2019 tarihinden itibaren sorularımızı yönelteceğiz.

Can Yayınları’ndan çıkan kitabın tanıtım bülteni şu şekilde:

Bilinmeyen SularHiçbir yere gidemeyecek, biliyorum. Kendimden. Yıllardır bu ıssız saatte, coşkusu sönmüş parkta oturup aynı şeyleri konuşmamızdan. Ve hâlâ işte burada, salıncakta bir ileri bir geri sallanmaktan öteye gidemediğimizden. Biliyorum. O da biliyor. Susup gidecekmiş gibi yapmaya, sallanmaya devam ediyoruz.

Bu öyküler hayata açılma endişesi içinde dolananları, kendi içindeki tutsaklığı sorgulayanları, günümüze has sahipsizlik, korunaksızlık duygusuyla yüzleşmeye çalışanları, düğüm olan ilişkileri, geçmişe takılıp sadece seyirci olarak yaşamayı seçenleri anlatıyor. Hem de dupduru bir dil, yeri geldiğinde hayli nüktedan bir anlatım, alabildiğine samimi bir yaklaşımla.

- Reklam -

İlk öykü kitabı Tekme Tokatlı Şehir Rehberi’yle büyük beğeni toplayan ve 2019 Notre Dame de Sion Mansiyon Ödülü’nü kazanan Mevsim Yenice, beklenen yeni öykü kitabı Bilinmeyen Sular’la okurların karşısına çıkıyor.
Önemli Not: Kitap tartışmasının başlangıç tarihi 20 Ağustos 2019 | Soru-cevap etkinliğinin başlangıç tarihi 24 Ağustos 2019


Son olarak etkinlikler hakkındaki gelişmeleri takip edebileceğiniz Kayıp Rıhtım Kitap Kulübü’nün ana başlığına hepinizi bekleriz.

Şimdiye kadar yaptığımız tüm etkinliklere buradan (eski etkinlikler her zaman tartışmaya açık) bakabilirsiniz. Aynı zamanda etkinlikleri Goodreads’ten takip etmek için KR Kitap Kulübü’nün grubunu ve Kayıp Rıhtım’ın ana hesabını takip etmeyi unutmayın.

Hepinizi tarihi olayların, eşkıyaların ve efsanevi canavarların peşinde koşacağımız bu keyifli etkinliğe bekliyoruz! Etkinlik başlangıcında başlığa uğramayı unutmayın.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Zeynushka Zeynushka dedi ki:

    eee hadi basladi tartisma. Bugun 20 Agustos. Ben okudum ve tanismis oldum bu vesileyle Mevsim Yenice ile. Favorim 40 saniye…

  2. Avatar for Karahayalci Karahayalci dedi ki:

    Son öykünün son sayfalarını okuyordum ki yemek yapmaya gitmem gerekti ve bir türlü dönemiyorum. Ama favorim olacağını sanmıyorum çünkü Puantiyeli Plastik Bir Şemsiye çok dokundu bana, sonraki öyküye dikkatimi veremedim.

    Bir Yere Kadar adlı öyküde kafam yerine geldi ki orada da huzurevinde geçtiğini anladıktan sonra burkuldu yüreğim. Yaşlı insanlara bakarken bile duygulandığım için ekstradan travmatik oldu.

    Pes adlı öyküdeki basit bir oyun oynarken kendi kişiliğini kaybetmiş kişileri okumak çok etkiledi, oyun oynanacağı zaman öyle bir şey önermem asla :smiley:

    Son öyküyü de bitirdikten sonra yorumu düzenleyeceğim, belki çok beğendiğim bir öykü olur zira Pink Floyd’un Flaming şarkısını kesinlikle beğendim. Her öykünün başında ana fikre uygun Pink Floyd şarkılarından sözler yazıldığından bahsetmemiştim değil mi? Küçük ama duygulara etkisi büyük kitabın çok güzel bir detayı olmuş bence.

  3. Avatar for Zeynushka Zeynushka dedi ki:

    Puantiyeli plastik Semsiye gercekten cok guzel bir oyku. Ben aslinda tum kitabi cok begendim. Goodreads’de yorumlarini okudum kitabin kim okusa derin iz birakmis. Cok ama cok memnun oldum Mevsim Yenice ile tanistigima. Tesekkurler Kayiprihtim…

  4. Avatar for Irmak Irmak dedi ki:

    Merhaba,
    Aslında öykülerin çoğunu severek okudum ama aralarında çok sevdiklerim oldu. Sırasıyla; Bataklık Balığı, C Blok Daire 10 ve Puantiyeli Plastik Bir Şemsiye. Bataklık Balığı keşke roman olsaydı da sayfalarca okusaydım. C Blok Daire 10 çok ama çok tatlı bir hikâyeydi.

    Akıcı bir dille yazdığı güzel hikâyeler için yazara en içten teşekkürlerimi iletmek isterim. :cherry_blossom:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Balina

Seçkide 121. Sayı: “Balina Öyküleri”

Behzat Ç. 4x2 İnceleme

Behzat Ç. – 4. Sezon 2. Bölüm İncelemesi: Taşlar Yerine Oturuyor