in ,

Kralkatili Güncesi Dizisiyle İlgili İlk Detaylar Belli Oldu!

Patrick Rothfuss’un Kralkatili Güncesi Serisi’nden uyarlanarak hazırlanan televizyon dizisi kitaplardan öncesini konu alacak!

ruzgarin adi ust 1
- Reklam -
- Reklam -

Patrick Rothfuss adını duyunca karışık duygulara kapılır olduk. Bir yandan yazdığı her şeyi bir günde yalayıp yutacak kadar çok seviyoruz, diğer yandan üçüncü kitabını bir türlü bitirmediği için kendisine ateş püskürüyoruz. Ne vardı sanki George R.R. Martin’i bu kadar örnek alacak? Eh… gerçi üçlemesini ilk başta Ateş ve Yıldırımın Şarkısı (The Song of Flame and Thunder) olarak adlandırmayı düşünen birinden bahsediyoruz burada. Buz ve Ateşin Şarkısı (Song of Ice and Fire) ile olan benzerliğine dikkat…

Yine de Kralkatili Güncesi’nin hem film hem dizi hem de video oyunu olacağını ilk duyduğumuz günden beri heyecanlanmadan edemiyoruz. Bu projelerden neredeyse bir yıl haber alamıyorduk gerçi. En son kadroya Lin-Manuel Miranda‘nın katıldığını öğrenmiştik hatırlarsanız. Derken bu sabah bomba gibi iki haberle çıktı yine karşımıza Kvothe ve Rothfuss…

İlk haberimiz dizinin konusuyla alakalı. Üstelik sürpriz bir gelişmeyle! Çünkü yayınlanan basın bildirisine bakılırsa dizi kitaplardan öncesini konu alacak! Açıklama şu şekilde:

- Reklam -

Patrick Rothfuss’un ünlü fantastik serisinden uyarlanan Kralkatili Güncesi dizisiiki gezgin sanatçının eşsiz ve şaşırtıcı bir yer olan Temerant’ta yaşadıkları maceraları konu alacak ve izleyicileri beklenmedik kahramanlarla, mistik mekânlarla ve korkunç karanlık güçlerle dolu bir dünyaya çekecek. […] Dizi, üçlemenin ilk kitabı olan Rüzgârın Adı‘ndan bir kuşak önce yaşanan, efsanevi boyutlardaki bir köken hikâyesini konu alacak.

Yani sizin anlayacağınız Kvothe’un annesiyle babasının öyküsüne ya da çok belki de onlardan bile çok daha önce yaşanan olaylara tanık olacağız dizide. Ki bu harika bir haber! Böylece hem daha önce hiç okumadığımız maceralara konuk olacağız hem de malum bir “kitaplar diziyi geçerse ne olacak” endişesinden de kurtulmuş olacağız. Hem kim bilir? Dizinin sonraki bölümlerinde ilk kitaptan da bir şeyler görebiliriz belki? Ya da üçlemeyi filmlere de saklıyor olabilirler elbette. Biz de Rothfuss bunca zamandır ne yapıyor diyoruz. Meğer adam evrenine köken hikâyesi yazmakla meşgulmüş!

- Reklam -

İkinci haberimiz dizinin prodüktörüyle alakalı.  Lin-Manuel Miranda‘yla anlaşarak harika bir işe imza atan ekip, şimdi de prodüktör koltuğuna The Librarians ve Leverage dizilerinden tanıdığımız John Rogers‘ı getirdi! Ek olarak, dizinin Showtime kanalında yayınlanacağı da kesinleşti.

Tabii elimizde hâlâ bir yayın tarihi yok. Öyle olmasa bu bir Rothfuss haberi olmazdı, değil mi? Gelişmeler için takipteyiz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

tukenis kulubu inceleme

Tükeniş Kulübü: Bir Direnişin Öyküsü

cadilar bayrami agac ust

Ray Bradbury’den ‘Cadılar Bayramı Ağacı’ Bizlerle!