in

Kristen Roupenian’ın Öykü Kitabı Çıktı

Kristen Roupenian’ın çok konuşulan Cat Person öyküsünü de içeren Bunu Sen de İstiyorsun adlı kitabı, İthaki Yayınları etiketiyle geliyor.

Kristen Roupenian
- Reklam -
- Reklam -

Yurt dışında Cat Person adlı öyküyle adından hayli söz ettiren Amerikalı yazar Kristen Roupenian, İngilizceden sonra hızlı bir şekilde Türkçedeki yerini aldı. Henüz Ocak 2019’da raflara çıkan kitap aynı yıl içinde Türkiye’deki kitapçıları da süslemeye hazırlanıyor.

38 yaşındaki yazar Kristen Roupenian adını 2017’nin güz mevsiminde New Yorker dergisinde yayımlanan Kedi Sever (Cat Person) adlı öyküyle duyuruyor. Dünya çapında bir tepki hareketine dönüşen #MeToo’nun yükselmeye başladığı günlerde öne çıkan öykü, yazarı bir anda derginin ve hatta Amerika’nın o sıralar en çok konuşulan yazarlarından biri yaptı.

Roupenian, yaptığı bu çıkışı iyi değerlendirdi ve ilk öykü kitabı You Know You Want This: Cat Person and Other Stories’i yılın başında yayımlamayı başardı. Dilimize İthaki Yayınları tarafından Bunu Sen de İstiyorsun adıyla kazandırılan eser, ekim ayı içinde raflarda olmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Cat Person, New Yorker’ın En Çok Konuşulan Öyküsü Oldu

Kedi Sever’den önce Roupenian’ın adı sadece bir basılı öyküde geçmişti. Cat Person ise konusu ve güçlü diliyle #MeToo’nun sembol eserlerinden birisi oldu.

Hikâye, kendisinden daha büyük bir erkekle randevuya çıkan genç bir kız hakkında. Kızın iyi başlayan ancak giderek tuhaflaşan akşamı, birçok kadının uzaktan ya da yakından şahit olduğu bir süreci anlatıyor. Öykü kısa sürede sosyal medyada tartışma konusu olarak adından bolca bahsettirmeyi başardı.

- Reklam -

Yazar, Bunu Sen de İstiyorsun adlı öykü derlemesinde Kedi Sever de dahil olmak üzere pek çok hikâye ile okurun karşısına çıkıyor. Okuru bir yandan rahatsız edip bir yandan da kendisine hak vermeyi hedefliyor.

İthaki Yayınları Modern Serisi kapsamı altında dilimize kazandırılan eserin çevirmeni Duygu Akın. Kitabın kapak tasarımı ise Ebrahel Lurci’ye ait.

224 sayfalık kitabın etiket fiyatı 24 TL olarak duyuruldu.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Edward Norton

Edward Norton, İstediği Asıl Hulk’ı Anlattı

Yahya Abdul-Mateen II Matrix

Aquaman Oyuncusu Matrix 4’te Başrolü Paylaşacak