in

Krynn’e Dönmeye Hazır mısınız? Ejderha Mızrağı Destanı Yeniden Raflarda!

Krynn’e dönmeye hazır mısınız? Ejderha Mızrağı serisi, İthaki Yayınları’yla yeniden raflara dönüyor. Serinin ilk üçlemesi Ejderha Mızrağı Destanı ise bugün itibarıyla raflardaki yerini aldı!

Krynn Ejderha Mızrağı
- Reklam -

Krynn’e dönmeye hazır mısınız? Ejderha Mızrağı serisi, İthaki Yayınları’yla yeniden raflara dönüyor. Serinin ilk üçlemesi Ejderha Mızrağı Destanı ise bugün itibarıyla raflardaki yerini aldı!

Çoğu fantastik edebiyat okurunun ilk göz ağrısı Ejderha Mızrağı serisi, uzun süredir tükenmiş görünmekteydi. Fakat geçtiğimiz aylarda İthaki Yayınları, FrpNet iş birliğiyle Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş Diyarlar serilerini yeniden basacağını duyurdu. Bu duyuruda hem raflarda bulunmayan eski maceraları hem de hâlâ yayımlanmaya devam eden yeni kitaplara göz diktiklerini açık bir şekilde belirtmişlerdi.

İşte Ejderha Mızrağı Destanı ile macera bugün yeniden başladı! Margaret Weis ve Tracy Hickman’ın en güzel işlerinden birisine Tanis, Flint, Tasslehoff, Raistlin, Caramon, Kitiara, Sturm ve diğerleriyle birlikte, geri dönmeye hazır mısınız?

- Reklam -

Güz Alacakaranlığı Ejderhaları 1. Kitap

guz alacakaranligi ejderhalariEski dostlar, ayrı yollara gitmişlerdi. Şimdi, birbirlerinden saklı sırlarına rağmen yeniden bir aradalar. Savaş dedikodularıyla gölgelenmiş bir dünyadan söz ediyorlardı. Tuhaf yaratıkların, mitik varlıkların, efsanevi yaratıkların hikâyelerinden söz ediyorlardı. Sırlarından bahsetmiyorlardı. Ta ki bir gün karşılaştıkları, büyülü kristal asa taşıyan, kederli ve güzel bir kadın onları gölgelerin derinliklerine götürüp hayatlarını sonsuza kadar değiştirerek dünyanın kaderini şekillendirene kadar. Kimse kahraman olmalarını beklemiyordu. En çok da, kendileri.

“Kenderlerin, küçük şeyleri başarabilmek için küçük yaratıldıklarını söylerdi. ’Eğer dünyadaki büyük şeylere yakından bakacak olursan,’ demişti, ’bunların bir araya gelmiş ufak şeylerden oluştuğunu görürsün.’ O aşağıdaki koca ejderha, kan damlalarından başka bir şey değildir belki de. Ve bütün farkı yaratan da küçük değişikliklerdir.” Ejderha Mızrağı dünyasına hoş geldiniz.

Kış Gecesi Ejderhaları 2. Kitap

ilkbahar-safagi-ejderhalariArtık insanlar Takhisis’in ejderha kölelerini tanıyorlardı. Karanlıklar Kraliçesi dönmüştü. Her ulustan insanlar yurtları, hayatları ve özgürlükleri uğruna savaşmaya hazırdı. Fakat uluslar uzun yıllardır önyargılarla ve nefretle ayrışmıştı. On bir savaşçı ve insan şövalye kendi aralarında dövüşe tutuşmuştu. Savaş, henüz baş-lamadan kaybedilmiş gibi gözüküyordu. Yol arkadaşları ayrı düşmüşlerdi, savaş tarafından parçalanmışlardı. Yeniden bir araya gelmeden bir mevsim geçecekti; o da tekrar bir araya gelirlerse. Karanlık gitgide derinleşirken gözden düşmüş bir şövalye, şımarık bir elfkızı ve geveze bir kender soluk kış günışığında yalnız başınaydılar. Pek de kahraman gibi değillerdi. “Utanma Tas. Düşmanının ölümü karşısında hem acıma hem de utanç duyduğun için haline şükret. Karşımızdaki düşmanımız bile olsa, umursamayı bıraktığımız gün, savaşı kaybettiğimiz gündür zaten.” Ejderha Mızrağı Destanı bu kitapla devam ediyor.

- Reklam -

İlkbahar Şafağı Ejderhaları 3. Kitap

kis-gecesi-ejderhalariKraliçe Takhisis’in ejderha kölelerine karşı verilen savaş hiddetlenmişti. Gizemli, büyülü ejderha küreleri ve parlak, gümüş ejderha mızrağı ile silahlanmış yol arkadaşları dünyaya umut veriyordu. Fakat şimdi, yeni bir günün şafağında, uzun zamandır yol arkadaşlarının kalplerini gölgeleyen sırlar günışığına çıkıyordu. İhanet, vefasızlık, kırılganlık ve zayıflık neredeyse tüm başardıklarını yok edecekti. Mücadele için yola çıktıkları en büyük savaş her birinin yüreğindeydi. Nihayet, sonunda kahraman olacaklardı. “Karanlık istila edebilirdi ama umudu hiçbir zaman yok edemezdi. Bir tek mum veya daha fazlası alevlenip sönebilirdi ama eski mumlardan yenileri yanacaktı. İşte böyle tutuşurdu umudun alevi hep, gelen güne kadar karanlığı aydınlatarak.”

Çiğdem Erkal İpek tarafından dilimize kazandırılan seride, editör olarak sırasıyla Alican Saygı Ortanca, Egemen Görçek ve Özay Şen’i görüyoruz. Seri danışmanı olaraksa yakından tanıdığımız bir isim var: Kayra Keri Küpçü.

Serinin olanca hızıyla devam etmesini ve bir yandan da güncel Ejderha Mızrağı kitaplarının yayımlanmasını büyük bir hevesle diliyoruz!

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Bir Yorum

Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

He-Man ve ThunderCats

He-Man ve ThunderCats Birlikte Geliyor!

kene

Kene’nin Kostümü ve Yayın Tarihi Belli Oldu!