in

Korku Öyküleri İstanbul’un Tarihî Semtlerinde Kol Geziyor

İstanbul’un esrarlı labirentleri, ifritler, huzursuz ruhlar… Korku öykülerine meraklı okurlarımız için Murat Erşahin’den “Küçük Sırlar Dükkânı” çıktı.

Korku
- Reklam -
- Reklam -

İstanbul’un tarihî muhitlerinde geçen bir korku öyküleri derlemesine ne dersiniz? İlginizi çekti mi? Öyleyse bu taraftan!

Daha önce Ayarsız Dergi’deki metinleriyle karşımıza çıkan Murat Erşahin‘in ilk kitabı “Küçük Sırlar Dükkânı” raflardaki yerini aldı.

kucuk sirlar dukkani
İstanbul’un tarihî muhitlerinde geçen ürpertici korku öyküleri derlemesi Küçük Sırlar Dükkânı, gece karanlığında okunduğunda, şehrin kadim tarihine ve karanlık köklerine uzanan şeytani bir folklor havanında dövüldüğünü daha fazla hissettirecektir.

- Reklam -

Zeyrek’te ahşap kasalı bir Jungans saatin gölgesinde kaybolanlar, geçmişte gadre uğramış ruhları huzura kavuşturan İcadiye Caddesi’nin gölgeleri, koncolozların kaybettiği insanlar, eşyaların sırrına vakıf olan Nafiz Bey’in sonunu getiren köstekli Serkisoff, eski hesapları tutan huzursuz ruhların yönettiği deniz kuşları, Gür Baba Kıraathanesi’nin müdavimlerini sigaya çekip cezalandıran ifritler, esrarlı İstanbul labirentleri, korkunç intikam ateşleriyle yanan ölmüş âşıklar ve acı çeken ruhlar üzerine tüyleri diken diken edecek on iki İstanbul masalı…
Kitapta yer alan öykülerin isimleri şöyle: Dördüncü Tepede Tuhaf Bir Kayboluş, Kadim Denizin Bekçisi, En Uzun Gece, Acısız Bir Ölümün Kefareti, Küçük Sırlar Dükkânı, Tekinsiz Bir Deniz Kuşunun Tuhaf Tasallutu, Beyaz Gece, Arzın Damarlarına Esrarlı Bir Seyahat, Eski Deniz Fenerleri ve Geçmiş Gönül Meselelerine Dair, Soluk İmajlar ve Acı Çeken Ruhlar Üzerine Küçük Bir Hikâye, Reyihanın Kanatlarında Seyrüsefer ve Geçmişten Gelen Küçük Bir Hediye.

Ötüken Neşriyat‘tan çıkan kitabın editörü Göktürk Ömer Çakır. Kitabın kapak tasarımı ise Ceyhun Durmaz‘a ait. 110 sayfadan oluşan esere çevrimiçi ve fiziksel kitap mağazalarından ulaşabilirsiniz.

Murat Erşahin Kimdir?

15 Eylül 1979’da Fındıkzade İstanbul’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra iç mimarlık eğitimi almak üzere 1998-2003 yılları arasında KTÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesinde okumuş, aynı alanda yüksek lisans eğitimine ise 2016 yılında MSGSÜ Mimarlık Fakültesinde başlamıştır. Halen bu eğitimi sürmektedir. Küçük Sırlar Dükkânı, Ayarsız dergisinde neşredilen İstanbul merkezli esrar, rivayat, müphemiyet öykülerinin birinci halkasını oluşturan bir derlemedir.

- Reklam -

Kitap hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşabilirsiniz!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Disney Plus Yeniden Çekimler

Evde Tek Başına ve Müzede Bir Gece, Disney+ İçin Yeniden Çekiliyor!

Ian Mckellen

Ian McKellen, Kurt Vonnegut’ın Mektubunu Okuyor: “Ruhunuzu Beslemek İçin Sanat Yapın!”