in

Melisa Kesmez’in Yeni Kitabı “Küçük Yuvarlak Taşlar” Okurla Buluşuyor

Melisa Kesmez yeni öykü kitabı “Küçük Yuvarlak Taşlar” ile raflardaki yerini alıyor. Eser, İletişim Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Küçük Yuvarlak Taşlar - Melisa Kesmez
- Reklam -
- Reklam -

Melisa Kesmez imzalı Küçük Yuvarlak Taşlar okurla buluşmaya başladı. Öykü türündeki kitap, yazarın son eserlerinde olduğu gibi yine İletişim Yayınları çatısı altında yayımlanıyor.

1980 yılında İstanbul’da doğan Melisa Kesmez, üniversite eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı. Yazarlık, gazetecilik ve fotoğrafçılık eğitimleri aldı. Çeşitli kültür sanat yazıları kaleme aldı, söyleşiler gerçekleştirdi. Çevirmenlik yaptı.

İlk eseri Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz 2014 yılında yayımlandı. Onu Bazen Bahar ve Nohut Oda takip etti. Nohut Oda, Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandı. Bazen Bahar ise 2017 Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü’nde mansiyona layık bulundu.

- Reklam -

Yazarın dördüncü öykü kitabı Küçük Yuvarlak Taşlar, iç içe geçmiş birbirinden farklı hayatların izini sürüyor.

Kitapta yer alan öykülerin isimleri şu şekilde: Nergis’in Hikâyesi, Elif’in Hikâyesi ve Mehmet’in Hikâyesi.

Küçük Yuvarlak Taşlar – Melisa Kesmez | Arka Kapak Tanıtımı

Küçük Yuvarlak Taşlar - Melisa Kesmez

“Toprak ayağımızın altında yumuşacık, kırmızı. Bacaklarımızı ısıran dikenlere aldırmıyoruz. Çalıların içinde bin bir çeşit hışırtı, kıpırtı, çıtırtı, vızıltı… Kuşlar, böcekler, taşlar… Uçanlar, koşanlar, sürünenler, sıçrayanlar ve dahi öylece durmayı seçenler. Doğa, yavaş yavaş yükselen güneşle birlikte başlıyor günlük serüvenine. Hep birlikte uyanıyoruz. Hep birlikte yaşayacağız gelen günü. Birimiz diğerimizden ne daha az ne daha çok var olacak. Her şey yan yana ve her nasılsa öyle.”

- Reklam -

Başlayıp biten aşklar, terk edişler, mutsuzluklar… Annelik halleri, yalnızlıklar, çaresizlikler… Yarım kalan hesaplar, pişmanlıklar… Denize dönüşler, tekrar ayağa kalkışlar… Çocukluktan kalan tatlı hisler, yüzleşmeler, umutlar…

Melisa Kesmez, iç içe geçmiş birbirinden farklı hayatları, kendine özgü diliyle her birine ince ince bakarak, usul usul anlatıyor; insan ilişkilerini bir kuyumcu titizliğiyle işleyip, “büyük resmin” detaylarını ustalıkla ortaya koyuyor. Üstelik doğayı, denizi, güneşi, doğumu ve ölümü de atlamadan…

Küçük Yuvarlak Taşlar, kaybedişlerin ve hayata yeni başlangıçların kitabı…

Toplamda 84 sayfadan oluşan kitabın editörlüğü Kıvanç Koçak’a, düzeltisi Merve Öztürk’e, kapak illüstrasyonu Seda Mit’e ait. Eser, Ağustos 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Melisa Kesmez eserleri ve yazarın son kitabı Küçük Yuvarlak Taşlar hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Chainsaw Man yeni fragman anime

Şeytanları Dünyaya Davet Eden “Chainsaw Man” Animesinden Yeni Fragman Paylaşıldı

Quentin Tarantino en iyi film

Tarantino, Kendisine Göre “Bugüne Dek Yapılmış En İyi Film”i Açıkladı