in ,

Kültür Servisi Yayın Hayatını Noktaladı

Kültür Servisi yayın hayatına son verdiğini duyurdu. Türkiye’nin kültür gazetesi, ekonomik zorluklar nedeniyle okurlarına veda etti.

kültür servisi veda
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye’nin Kültür Gazetesi Kültür Servisi yayın hayatına son verdi. 1 Eylül 2015’te başlayan yolculuk, 6 yıllık serüvenin sonunda ekonomik sıkıntılar nedeniyle noktalandı.

Dijital dünya her geçen gün genişliyor olsa da internette bağımsız kültür yayıncılığında pasta giderek daralıyor. Özgür medya yerini dev sermayelere, gruplara bırakmayı sürdürüyor.

Aslı Uluşahin ve Sebahat Altıparmakoğlu ikilisi tarafından yönetilen Kültür Servisi de ekonomik problemlerden dolayı yayın hayatına son verdiğini açıkladı.

- Reklam -

İnternet dünyasında eksikliği çokça hissedilen baskı, sansür ve cinsiyetçilik karşıtı üslubu ile övgü toplayan internet gazetesi, önemli bir boşluğu dolduruyordu.

Yazar ekibinde Asuman Susam, Atilla Birkiye, Ayşe Sarısayın, Burcu Pehlivanoğlu, Celâl Üster, Çiğdem Köksal Schmidt, Derya Bengi, Dilek Zaptçıoğlu, Elfe Uluç, Emre Zeytinoğlu, Karin Karakaşlı, Lal Laleş, Müjde Işıl, Murat Meriç, Nazan Öztürk, Necati Sönmez, Özgür Akın Oto, Özgür Şeyben, Şeyhmus Diken, Türey Köse, Zeynep Avcı, Zülal Kalkandelen isimlerinin yer aldığı platform, “Hayallerimizin çok azını gerçekleştirmiş olsak da gurur verici bir yolculuktu,” diyerek hikâyelerini noktaladı.

Kültür Servisi Veda Etti

Kültür Servis, internet sitesinde 6 Temmuz 2021 tarihinde yayınladığı açıklama ile okurlarına veda etti.

“Kültür Servisi okurlarına veda ediyor. 1 Eylül 2015’te yayına başlayan Kültür Servisi, yaklaşık altı yılın ardından, ekonomik zorluklar nedeniyle yayınını sonlandırıyor.

- Reklam -

Kültür Servisi, Türkiye’de kültür gazeteciliğinin alanlarının daraldığı dönemde kuruldu. Kurulduğu günden bu yana çoksesliliği, çokkültürlülüğü ve çokrenkliliği savunan çizgide yayın yaptı. Kültürün tüm alanlarla bağını kuran bakış açısıyla, pek çok önemli habere imza attı. Kullandığı dilden yer verdiği fotoğraflara kadar özenli haberciliğin temsilcisi oldu.

Hayallerimizin çok azını gerçekleştirmiş olsak da gurur verici bir yolculuktu.

Bugüne kadar gazetemize emeği geçen, destek olan herkese, yazarlarımıza ve tüm okurlarımıza teşekkür ederiz.”

Platform son olarak Sezan Aksu’nun yapım şirketi SN Müzik’in kendilerine açtığı tuhaf telif davası ile gündeme gelmişti. SN Müzik, haberinde Sezen Aksu’nun Demo albümünden bir parçanın YouTube linkini paylaşan platforma “telif hakkı ihlali” suçlaması ile dava açmıştı.

Site hakkındaki görüşlerinizi ve Türkiye’de iyice soluksuz kalan kültür yayıncılığı hakkındaki fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Richard Donner ölüm

Süpermen ve Cehennem Silahı’nın Yönetmeni Richard Donner Yaşamını Yitirdi

Kahve Soğumadan Önce - Toshikazu Kawaguchi

Kahve Soğumadan Önce: Toshikazu Kawaguchi’nin Zamanda Yolculuk Temalı Kitabı Raflarda