in

Kumadam: E.T.A. Hoffmann, Alman Gotik Edebiyatının Önemli Eseri ile Karşımızda

Fantastik ve gotik öyküleri ile tanınan E.T.A. Hoffmann imzalı Kumadam, İthaki Yayınları’nın Karanlık Kitaplık dizisine katıldı.

Kumadam - E.T.A. Hoffmann
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Yayınları Karanlık Kitaplık Dizisi, E.T.A. Hoffmann’ın meşhur macerası Kumadam ile devam ediyor.

1776 Berlin doğumlu Alman yazar, besteci, müzik eleştirmeni ve çizer E.T.A. Hoffmann fantazi ve korku ve gotik türündeki kitapları ile tanınıyor. Yazarın en ünlü eserleri arasında Kedi Murr’un Dünya Görüşü, Uğursuz Miras ve Kumadam yer alıyor.

Türkçede de daha önce çeşitli yayınevleri tarafından dilimize kazandırılan E.T.A. Hoffmann, şimdi ise İthaki Yayınları bünyesinde Kumadam öyküsü ile karşımıza çıkıyor. Kitapta ayrıca yazarın Issız Ev adlı bir hikâyesi daha yer alıyor.

- Reklam -

Tam adı Ernst Theodor Amadeus Hoffmann olan yazar, Alman edebiyatının en büyük isimleri arasında bulunuyor. Orijinal adı Der Sandmann olan kitaptaki ana öykü ise ilk olarak 1816 yılında yayımlanmıştı.

Kumadam – E.T.A. Hoffmann | Arka Kapak Tanıtımı

“Kumadam’ bütünüyle tekinsiz bir öykü.” – Sigmund Freud

E. T. A. Hoffmann, Alman gotik edebiyatının en önemli isimlerinden; belki de en önemlisi. İki asırdan fazladır okurlara musallat öyküsü “Kumadam” ise kâbus ve gerçek arasındaki ince çizgide duran ürkütücü bir eser.

Gece olunca gelip çocukların gözlerini çaldığı söylenen, çocukken babasının ölümüyle alakalı olduğunu düşündüğü Kumadam’ı hiçbir zaman unutamayan Nathanael’in hayatı, eğitim gördüğü şehre Coppola isminde bir satıcının gelmesiyle altüst olur. Coppola’nın Kumadam’la olan ilişkisini çözmeye çalışan Nathanael, Profesör Spallanzani’nin “tuhaf” kızı Olimpia’yla tanışınca işler iyice çetrefil bir hal alır.

- Reklam -

Bu ciltte “Kumadam”a ek olarak Hoffmann’ın “Issız Ev” adlı öyküsünü de bulacaksınız.

Merdivenlerden gelen seslere kulak ver… Kumadam yaklaşıyor.
Kumadam - E.T.A. Hoffmann

Anıl Alacaoğlu’nun dilimize kazandırdığı kitabın editörlüğü Alican Ortanca Saygı’ya ait. Eseri yayıma Ömer Ezer hazırlarken 80 sayfalık derlemenin kapak resmi ise Ebrahel Lurci’ye ait.

Kumadam, Karanlık Kitaplık dizisinin 32. kitabı olarak karşımıza çıktı. Serideki diğer kitapların listesine buradan göz atabilirsiniz.

Yazar, 1822 yılında doğduğu şehir olan Berlin’de yaşamını yitirdi.

Peki siz daha önce E.T.A. Hoffmann okumuş muydunuz? Alman gotik edebiyatının önemli yazarı ve eserleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Gotik Edebiyatı Sizlere Sevdirecek 10 Kitap Önerisi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for abkaen abkaen dedi ki:

    iş bankasının bastığı kitap var elimde. Bu kitapla farkı var mı ?

  2. Avatar for darlyopus darlyopus dedi ki:

    İş Kültür baskısında Altın Saksı, Kum Adam, Prenses Brambilla ve Doge ve Dogaressa öyküleri yer alıyor. İthaki’nin baskısında ise Kumadam ve Issız Ev adlı öyküler var.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Vaiz camilla lackberg kapak

Vaiz: Tanrı Adına Ne Kadar İleri Gidebilirsin?

Phineas and Ferb The Movie: Candace Against the Universe

Phineas and Ferb Filmi Yaklaşıyor: Candace Against the Universe