in

Yerli Distopyada Dikkat Çeken Roman: “Kurbağa Adası” Raflarda!

Büyük İstanbul Depremi sonrası ekolojik bir felaketin içine sürüklenen ailenin dramını anlatan Kurbağa Adası, raflardaki yerini aldı.

Kurbağa Adası
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Yayınları tarafından sürdürülen ve fantazi, bilimkurgu, distopya gibi alt türlere yer veren Pangea Kitaplığı’nın yeni üyesi belli oldu. Selim Erdoğan imzalı Kurbağa Adası: Bir İstanbul Distopyası raflardaki yerini almaya başladı.

Trinidad’ın Dönüşü, Gofer Ağacı ve İkibinseksendört gibi bilimkurgunun çeşitli alanlarına dokunan kitaplarıyla tanınan Selim Erdoğan, bu sefer bir kara gelecek tasarısı kaleme alıyor.

Büyük İstanbul Depremi sonrası gerçekleşebilecek bir aile dramının anlatıldığı Kurbağa Adası, ekolojik bir felaketi gözler önüne seriyor.

- Reklam -

Kurbağa Adası Kitabının Arka Kapağı

Kurbağa AdasıHayatın, elimizi tuttuğu ilk günden son güne kadar yanımızda olduğunu fark etmeyiz çoğu zaman. O bizim, ağrımadığı sürece kıymetini bilmediğimiz uzvumuz, ayrıldığımızda ardından ağladığımız sevgilimiz, doya doya sarılmadığımız için pişman olduğumuz anne babamız… Peki, onun elimizi bırakacağını hissettiğimiz zaman ne yapacağız?

Kurbağa Adası, adım adım yaklaşan bir felaketin ve bu felaketin tam ortasında kalan bir ailenin romanı. Selim Erdoğan, yarattığı atmosfer ve kanlı canlı karakterlerle ne kadar mahir bir yazar olduğunu gösteriyor bu romanında. Büyük İstanbul Depremi’nin çoktan yaşandığı, sıcaklıkların dayanılamayacak derecelere ulaştığı, kum fırtınalarının şehri mütemadiyen kamçıladığı ve demografik yapının bütünüyle değiştiği bir gelecekte geçen baş döndürücü bir İstanbul distopyası.

- Reklam -

“Neden inatla dünyanın sonunun gelmesini bekliyorsunuz? Yani sen ve senin gibiler! Sanki bunu istiyorsunuz. Bir şey olsa da aldığınız pahalı oyuncakları kullansanız. Elektrik olmasa da nükleer tencereni çalıştırsan! Birileri evini yağmalamaya kalksa da lazer topunu onlara çevirsen! Güvenlik robotun şok tabancasını ateşlese! Haberleşme uyduları yansa da uzun mesafe telsizlerini kullanmak için fırsat olsa. Neden? Dünyanın kötüye gittiği falan yok. Yatakta ölme düşüncesini sıkıcı bulduğunuz için göktaşı felaketi peşinde koşuyorsunuz. Belki de ölürken herkesin sizinle gelmesini istiyorsunuz. Arkada canlı ve eğlenen bir dünya kalmasın.”
Pangea Kitaplığı’nın Mehmet Berk Yaltırık, Çiğdem Erkal, Gülbike Berkham ve Sinan İpek’ten sonra kazandığı yeni yazarı, yerli bilimkurgu edebiyatında adından sıkça söz ettiren bir isim.

Kurbağa Adası kitabının editörlüğünü Burak Albayrak, düzeltisini Devrim Horlu ve kapak tasarımını Ebrahel Lurci üstleniyor.

312 sayfalık romana dijital kitap mağazalarından ve kitapçılardan ulaşmanız mümkün.

Eser hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* Burak Albayrak ve Mehmet Berk Yaltırık ile Pangea Kitaplığı ve Istrancalı Abdülharis Paşa Söyleşisi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mindhunter 2. Sezon

Mindhunter 2. Sezon: Seri Katilliğin Kitabını Yazmak

game of thrones tormund

Game of Thrones Dizisine Alternatif Final Çekildiği Ortaya Çıktı