in

Kurt Adam Batıl İnancının Kökeni Raflarda

Caroline Taylor Stewart’ın kaleme aldığı ve kurt adam efsanesiyle ilgili önemli bilgiler içeren eseri “Kurt Adam Batıl İnancının Kökeni “, Laputa Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Kurt Adam Batıl İnancının Kökeni
- Reklam -
- Reklam -

İlk olarak 1909 yılında basılan ve Caroline Taylor Stewart tarafından yazılan The Origin of the Werewolf Superstition kitabı, Kurt Adam Batıl İnancının Kökeni adıyla Türkçeye kazandırıldı. Kurt adamlar ve bu form ile ilgili önemli bir çalışma olarak görülen eser, farklı inanışlardaki kurt adam tasvirleri üzerine bir araştırma yazısı olarak geçiyor.

Kitabın tanıtım metni şu şekilde:

Kurt Adam Batıl İnancının KökeniBir insanın hayvan formu, çoğunlukla da bir kurt formu alabileceği inancı, neredeyse tüm dünyada rastlanan bir batıl inançtır. Böyle dönüşüm geçirmişbirine örnek, Cermen kurt adamı veya kurt-insandır; yani gerçekte insan olan bir kurt. Kurt adamlar; bir kurt formuna bürünmüş veya kurt elbisesi giymiş, çoğunlukla geceleri görülen ve genellikle insanlara zarar verdiğine inanılan bir insandır.

Bu kurt adam hurafesinin kökenlerine tatmin edici bir açıklama getirilmemiştir. Adolf Erman, Herodot’un Neuri halkının (günümüzde Batı Rusya’daki Volhinya olan yerde yaşayan halk) kurda dönüştüğü imasını, onların kış mevsimindeki kürklere sarınmış görünümlerine yorar. Fakat bu açıklama, daha ılıman iklimlerdeki benzer inanışlara uymaz. Kimileri lycanthropy’nin kökenini ilkel Totemizme, totemin kabile üyelerince saygı duyulan ve hasımlarına düşman olduğu düşünülen bir hayvan olduğu inancına bağlar. Yine başka bir açıklama da, merhumların liderinin ilk kurt adam olduğudur.

- Reklam -
- Reklam -

Laputa Kitap etiketiyle çıkan 64 sayfalık eserin çevirmenliğini Toprak Deniz Odabaşı üstlenmiş. Liste fiyatı 12 TL olarak belirlenen kitap raflarda ve çevrimiçi kitap satış mağazalarında bulunuyor.


* Mobil Uygulamasıyla Dikkat Çeken Yerli Fantastik-Bilimkurgu Romanı “Son Savaş” Çıktı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Roman Empire

Roman Empire: İhtişamlı Roma’nın İhtişamdan Uzak Anlatımı

en acayip 10 kitap

Şimdiye Kadar Yazılmış En Acayip 10 Kitap