İlk olarak 1909 yılında basılan ve Caroline Taylor Stewart tarafından yazılan The Origin of the Werewolf Superstition kitabı, Kurt Adam Batıl İnancının Kökeni adıyla Türkçeye kazandırıldı. Kurt adamlar ve bu form ile ilgili önemli bir çalışma olarak görülen eser, farklı inanışlardaki kurt adam tasvirleri üzerine bir araştırma yazısı olarak geçiyor.
Kitabın tanıtım metni şu şekilde:
Bir insanın hayvan formu, çoğunlukla da bir kurt formu alabileceği inancı, neredeyse tüm dünyada rastlanan bir batıl inançtır. Böyle dönüşüm geçirmişbirine örnek, Cermen kurt adamı veya kurt-insandır; yani gerçekte insan olan bir kurt. Kurt adamlar; bir kurt formuna bürünmüş veya kurt elbisesi giymiş, çoğunlukla geceleri görülen ve genellikle insanlara zarar verdiğine inanılan bir insandır.
Bu kurt adam hurafesinin kökenlerine tatmin edici bir açıklama getirilmemiştir. Adolf Erman, Herodot’un Neuri halkının (günümüzde Batı Rusya’daki Volhinya olan yerde yaşayan halk) kurda dönüştüğü imasını, onların kış mevsimindeki kürklere sarınmış görünümlerine yorar. Fakat bu açıklama, daha ılıman iklimlerdeki benzer inanışlara uymaz. Kimileri lycanthropy’nin kökenini ilkel Totemizme, totemin kabile üyelerince saygı duyulan ve hasımlarına düşman olduğu düşünülen bir hayvan olduğu inancına bağlar. Yine başka bir açıklama da, merhumların liderinin ilk kurt adam olduğudur.
Laputa Kitap etiketiyle çıkan 64 sayfalık eserin çevirmenliğini Toprak Deniz Odabaşı üstlenmiş. Liste fiyatı 12 TL olarak belirlenen kitap raflarda ve çevrimiçi kitap satış mağazalarında bulunuyor.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!