in

Kurt Vonnegut’un “Paldır Küldür” Romanı Yeniden Bizlerle!

April Yayıncılık, Kurt Vonnegut kitaplarına bir yenisini daha ekliyor. Önceden “Hacıyatmaz” adıyla basılan “Paldır Küldür” yeniden raflarda.

paldir kuldur ust
- Reklam -
- Reklam -

Bildiğiniz gibi April Yayınları bir süredir Kurt Vonnegut‘un baskısı tükenmiş veya ulaşması zor kitaplarını tekrardan basıp okurlarla kavuşturuyor. Daha önce yazarın Şampiyonların Kahvaltısı, Mezbaha 5 gibi kitaplarını yeniden raflara süren yayınevi, şimdi de daha önceden Hacıyatmaz ismiyle çıkardıkları Vonnegut kitabını Paldır Küldür adıyla tekrardan bastı.

Orijinal adı Slapstick olan eser Laurel & Hardy ikilisine ithaf edilmiş. Yazarın 1976 yılında kaleme aldığı roman, Vonnegut’ın bireysel ve sosyal açıdan yalnızlığa olan bakış açısını anlatıyor. Kitap için yayınlanan tanıtım bültenine ise gelin birlikte bakalım:

paldir kuldur‘Bahar aylarındayız. Akşamüstü.

- Reklam -

Ölüm Adası Manhattan’daki Empire State Binası’nın lobisinin zemininde yanan ocağın dumanı, bir aylandız ağacı cengeline dönüşmüş olan 34. Sokak’ın üzerinde asılı.
Mavi gözlü, uzun çeneli, iki metre boyunda, yüz yaşında bir adam, vaktiyle taksi olan bir şeyin arka koltuğuna yerleşmiş, cengelin içindeki küçük bir açıklıkta oturuyor.
O adam benim.
Adım Dr. Wilbur Nergis-11 Swain.

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanıyım. En son Başkan, en uzun boylu Başkan, Beyaz Saray’da ikamet ederken boşanan tek Başkan, en hilkat garibesi Başkan.’

Yakın gelecek ABD.

Herkese bir göbek adı vererek ‘genişletilmiş yapay aileler’ ve ‘kardeşlik kastları’ oluşturulmuş. Çinlilerin yerçekimiyle oynaması yüzünden gündelik yaşam son derece çetrefilli.

- Reklam -

Salgın hastalıklar ve enerji krizleri sonucunda ülke viran ve dünyanın geri kalanıyla ilişkisi kopmuş. New York ve Boston ve San Francisco limanları yeniden ormanlarla kaplanmış. Makineler çalışmıyor.

21. yüzyıl edebiyatının son ilham kaynağı Kurt Vonnegut daha önce Hacıyatmaz ismiyle yayınladığımız Paldır Küldür ile yeniden huzurlarınızda…

Kitap, Ekin Uşşaklı‘nın Hacıyatmaz çevirisinin hepimizin yakından tanıdığı bir isim olan, daha önce kendisiyle röportaj yapma şansına da eriştiğimiz Algan Sezgintüredi tarafından gözden geçirilmiş hâlini içeriyor. Bu kitap Algan Sezgintüredi’nin April Yayıncılık bünyesinden çıkan ilk Vonnegut çevirisi de değil. Şampiyonların Kahvaltısı, Gece Ana ve Daha Ne Olsun adlı kitapları da yine kendisinin çevirmenliğiyle okumuştuk.

Paldır Küldür tüm Vonnegut hayranlarını ya da yazara merak duyan okurları raflarda bekliyor.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kalp ve beyin ust

Pegasus Yayınları, Webcomic Efsanelerine “Kalp ve Beyin” İle Devam Ediyor!

Voynich El Yazması

Voynich El Yazması Nihayet Çözülüyor