in

Kurtadamın Kutsal Kitabı: Viktor Pelevin, Çağdaş Rusya’nın Hiperaktif Yanını Ortaya Çıkartıyor

Rus yazar Viktor Pelevin’in hiperaktif romanı Kurtadamın Kutsal Kitabı raflardaki yerini alıyor. Eser, İthaki Modern dizisi kapsamında Türkçeye kazandırılıyor.

Kurtadamın Kutsal Kitabı - Viktor Pelevin
- Reklam -
- Reklam -

Rus kurgu yazarı Viktor Pelevin’in Kurtadamın Kutsal Kitabı raflardaki yerini alıyor. Eser, İthaki Yayınları’nın Modern serisi kapsamında dilimize kazandırılıyor.

1962 doğumlu yazar, Russian Little Booker Prize’ın da sahibi. Bilimkurgu ve ezoterizm gibi türlerde eserler kaleme alan Pelevin, Rusya’nın popüler yazarları arasında. Pelevin’in kitapları dünya çapında da geniş bir okur kitlesi tarafından takip ediliyor.

Yazarın 3 Zuckerbrin İçin Aşk, Mavi Fener, Nika ve P Kuşağı adlı eserleri daha önce çeşitli yayınevlerinden Türkçeye kazandırılmıştı. Şimdiyse ilk olarak 2004 yılında yayımlanan Kurtadamın Kutsal Kitabı okurun karşısına çıkıyor.

- Reklam -

Roman, kuyruğu ile insanları transa sokabilen iki bin yaşındaki tilki A Huli’nin, aynı zamanda bir istihbaratçı (ve kurtadam) olan Aleksandr ile olan ilişkisini konu alıyor.

Kurtadamın Kutsal Kitabı – Viktor Pelevin | Arka Kapak Tanıtımı

Kurtadamın Kutsal Kitabı - Viktor Pelevin

Yazdıklarıyla Kafka, Calvino ve Gogol gibi isimlerle kıyaslanan, bir dönem Rus Hava Kuvvetleri’nde görev yapan, röportaj vermeyi, insan önüne çıkmayı pek sevmeyen, ilk mesleği mühendislik olan Viktor Pelevin, Sovyetler sonrası Rusya’nın en ilgi çekici, kışkırtıcı, üretken yazarlarından biri oldu. Rusya Little Booker Ödülü’nü kazandı, The New Yorker tarafından otuz beş yaş altı en iyi Avrupalı yazarlar arasında gösterildi, eserleri otuzdan fazla ülkede yayımlandı.

A Huli’yi görünce on beş yaşında, Moskovalı bir hayat kadını olduğunu sanabilirsiniz ama iki bin yaşında bir tilki aslında, kuyruğuyla insanları transa sokabiliyor ve içinde öyle bir sıkıntı var ki bir ruhunun olduğuna bile inanmaya hazır. Derken bir istihbaratçıyla, Aleksandr’la karşılaşıyor ve âşık oluyor. Ama bilmediği bir şey var: Aleksandr bir kurtadam aslında.

Viktor Pelevin’den Kurtadamın Kutsal Kitabı, doğaya, gerçekliğe, modern Rusya’ya dair tilki gibi kurnaz, kurt gibi tehlikeli, hiperaktif bir roman.

Kurtadamın Kutsal Kitabı Hakkında Ne Dediler?

“Görkemli paragraflarla, seksle dolu bir roman, yine de gösterişçi, seksi, taş kalpli kitaplardan biri olmamayı başarıyor. Hayal tutkuyla, mizah da kederle besleniyor.” – Ursula K. Le Guin

- Reklam -

“Viktor Pelevin çok zeki ve akıl dolu bir yazar.” – David Foster Wallace

“Pelevin, siber çağın psikedelik Nabokov’udur.” – Time

“Pelevin, Rusya’nın hem David Foster Wallace’ı hem Will Self’i hem de Haruki Murakami’sidir.” – Times Literary Supplement

Hazal Yalın’ın çevirmenliğini üstlendiği 328 sayfalık roman, Emirhan Burak Aydın editörlüğünde yayına hazırlanıyor. Eserin kapak tasarımı ise Hamdi Akçay’a ait. Kitap Ekim 2020 tarihinden itibaren raflardaki yerini almaya başladı.

Kurtadamın Kutsal Kitabı aynı zamanda İthaki Modern dizisinin 26. kitabı olma özelliğini taşıyor. Serinin diğer kitapları hakkında bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Peki siz daha önce Viktor Pelevin ile tanışma fırsatı bulmuş muydunuz? Yazara ve eserine dair düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Deniz Edebiyatı ve Denizcilik Kültürü Kitapları

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the lion king 2 disney

The Lion King 2 Filmi Geliyor: Disney Seriye Devam Edecek

Kuantum Bilgisayar Nedir?

Kuantum Bilgisayar Nedir? Klasik Bilgisayarlardan Farkları Nelerdir?