in

Ayfer Tunç’un Yeni Romanı “Kuru Kız” Okurla Buluşuyor

Ayfer Tunç’un yeni romanı “Kuru Kız” duyuruldu. Can Yayınları tarafından yayımlanacak eser, ‘dünyanın sonunda’ yer alan Ushuaia adlı bir kentte geçiyor.

Kuru Kız - Ayfer Tunç
- Reklam -
- Reklam -

Ayfer Tunç imzalı Kuru Kız romanı raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. Can Yayınları etiketiyle yayımlanacak kitap, yayınevinin Çağdaş Serisi kapsamında okurlara sunuluyor.

1964 yılında Adapazarı’nda doğan Ayfer Tunç, İstanbul Üniversitesi Si­yasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. İlk öykü kitabı Saklı, 1989’da yayımlandı ve yazar bu eseriyle Yunus Nadi Öykü Armağanı’na layık görüldü. Evvelotel, Mağara Arkadaşları, Aziz Bey Hadisesi, Taş-Kâğıt-Makas adlı öykü kitaplarını; Kapak Kızı, Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi, Yeşil Peri Gecesi, Dünya Ağrısı, Âşıklar Delidir ya da Yazı Tura ve Osman romanlarını kaleme aldı.

Tunç; Sait Faik Abasıyanık’ın Havada Bulut öyküsünü, Orhan Kemal’in 72. Koğuş romanını senaryoya uyarladı, filmler TRT tarafından ekrana taşındı.

- Reklam -

Yazarın yeni kitabı Kuru Kız, ‘dünyanın sonunda’ yer alan Ushuaia kentinde geçiyor.

Kuru Kız – Ayfer Tunç | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Kuru Kız - Ayfer Tunç

“Ushuaia, Arjantin’in Tierra Del Fiego – Ateş Toprakları eyaletinin başkentidir. Dünyanın sonundaki şehirdir. Ushuaia’nın güneyinde sadece askerî üslerde insan varlığı bulunur. Antarktika’ya yakınlığı nedeniyle iklimi bir hayli serttir. 2013 sayımına göre nüfusu 60 bin olan Ushuaia’da bugün 70 bin kişinin yaşadığı tahmin edilmektedir. Son yıllarda turizmin gözde yerlerinden biri haline gelen şehirde, Dünyanın Sonu Müzesi, Dünyanın Sonu Deniz Feneri, Dünyanın Sonu Postanesi ve Dünyanın Sonu adını taşıyan pek çok otel, motel, restoran, kafe gibi çeşitli işletmeler bulunur. Antarktika yolculuklarının çıkış noktasıdır. Ushuaia’da isteyenlerin pasaportlarına “Fin Del Mundo – Dünyanın Sonu” damgası vurulur. Kimi turistler buna beş peso kimileri de on beş dolar ödediklerini söylerler. İkisi de doğrudur, damganın gerçek fiyatı belirsizdir.

Dünya bir şaka olmalıdır ayrıca.”

- Reklam -

Ayfer Tunç, okurlarını taşranın karanlığından alıp dünyanın bir ucuna götürüyor. Şimdilik daha ötesi yok.

Kuru Kız, tüm zamanların mağdurları üzerine, yenilikçi, ezber bozan bir roman.

Toplamda 216 sayfadan oluşan kitapta düzelti Aylin Samancı Elmasdağ’a, mizanpaj Bahar Kuru Yerek’e ve kapak tasarımı Utku Lomlu’ya ait. Romanın yayımlandığı Çağdaş Serisi’nde ise editör olarak Mustafa Çevikdoğan yer alıyor. Kitap Nisan 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alacak.

Yayınevinin Çağdaş Serisi’nde yer alan diğer kitaplara buradaki bağlantıya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Ayfer Tunç kitapları ve yazarın son romanı Kuru Kız hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla edebiyat içeriği için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Hellboy Filmi Başrolü Jack Kesy Oldu

Deadpool 2 Oyuncusu Jack Kesy Yeni “Hellboy” Filminin Başrolü Oldu

Hafgufa Viking Deniz Canavarı

Gemileri Tek Lokmada Yutan 2.000 Yıllık Viking Deniz Canavarı Hafgufa’nın Gizemi Çözüldü