in

Kuşların Felsefesi: Doğanın Ritmini Sayfalara Taşıyan Kitap

Fransız kuş bilimci Philippe J. Dubois ve filozof Élise Rousseau’dan “Kuşların Felsefesi” Türkçede. Eser, Domingo Yayınevi etiketiyle raflara geliyor.

Kuşların Felsefesi - Philippe J. Dubois ve Elise Rousseau
- Reklam -
- Reklam -

Fransız kuş bilimci Philippe J. Dubois ve filozof Élise Rousseau’nun kaleme aldığı “Kuşların Felsefesi” raflardaki yerini alıyor. Eser, Domingo Yayınevi etiketiyle okurla buluşuyor.

Kuş bilimci Philippe J. Dubois 1955 Versay doğumlu. Dubois kuşlar üzerine yaptığı araştırmalar ve onlar hakkında kaleme aldığı kitaplarla tanınıyor. Élise Rousseau ise yine kurgu dışı alanlarda hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik çalışmalarla okurla buluşmuştu.

Orijinal adı Petite Philosophie Des Oiseaux olan ve ilk olarak 2018 yılında yayımlanan Kuşların Felsefesi, kısa sürede 15 dile tercüme edildi.

- Reklam -

İçerisinde 22 küçük hayat dersi içeren eser; okuru yeni bir bakış açısına davet ediyor.

Kuşların Felsefesi – Philippe J. Dubois ve Elise Rousseau | Arka Kapak Tanıtımı

Kuşların Felsefesi - Philippe J. Dubois ve Elise Rousseau

Yaşamın sağduyulu ustaları kuşların, doğallıkları ve hafiflikleriyle bize söyleyecekleri çok şey var. Yeter ki onlara kulak verelim.

Ömrünü kuşları izleyerek geçirmiş Fransız kuş bilimci Philippe J. Dubois ve filozof Élise Rousseau, kuşların yaşamlarından ilham almış yirmi iki küçük hayat dersi ile bizi –evrimin tepesinde olduğunu düşünerek kendini “dünyanın efendisi” ilan eden bizi!– önce kendimiz üzerine düşünmeye, sonra da kanatlarımızı açmaya davet ediyor.

- Reklam -

15 dile çevrilen Kuşların Felsefesi’ni okurken kızılgerdanın neden kartaldan daha cesur olduğunu, kuzey denizkırlangıcının bize “yola çıkmak” hakkında neler öğretebileceğini ve –yeşilbaş ve penguenin göstereceği üzere– sevmenin en iyi yolunun akıldan mı yoksa kalpten mi geçtiğini keşfedeceksiniz. Doğanın ritmini duymamızı sağlayan, hayatı nasıl yaşayabileceğimize dair taptaze bir bakış açısı kazandıran bir kitap bu.

“Nefis, büyülü, çarpıcı. Artık kuşları eskisi gibi görmem mümkün değil.” – Peter Wohlleben, Ağaçların Gizli Yaşamı’nın yazarı

Murat Erşen tarafından Türkçeye kazandırılan eserin editörlüğü Algan Sezgintüredi’ye ait. Kapak tasarımını Gülay Tunç’un üstlendiği kitabın 30 Kasım 2020 itibarıyla raflardaki yerini alması bekleniyor. Eser, toplamda 172 sayfadan oluşuyor.

Kuşların Felsefesi kitabı hakkındaki görüşlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Türkiye'nin En Popüler Dijital Yayın Servisi

Türkiye’nin En Popüler Dijital Yayın Servisi Açıklandı: Cevap Netflix Değil

Mawaru Penguindrum incelemesi

Mawaru Penguindrum İncelemesi: Kadere Felsefi Bir Yaklaşım