in

Raşel Meseri’den Yeni Roman: Küt Oynayan Kadınlar

Raşel Meseri, yeni romanı Küt Oynayan Kadınlar ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, Alfa Kitap tarafından yayımlanıyor.

Küt Oynayan Kadınlar - Raşel Meseri
- Reklam -
- Reklam -

Raşel Meseri yeni romanı Küt Oynayan Kadınlar ile raflardaki yerini alıyor. Eser, Alfa Kitap etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

1956 yılında İzmir’de doğan Raşel Meseri, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon bölümünden mezun oldu. Çeşitli kısa film projelerinde veSadece Adı Kaldı Elimizde: Kortejolar ve İzmir Deniz Çocukları gibi belgesellerde görev aldı. Can’lı ve Işıltı’lı Maceralar adını taşıyan çocuk kitabı serisini (Enerji İmparatorluğu, Yumurtanın Sırrı, Dikkat Hayalleriniz Çalınabilir, Kâğıtların Çığlığı, Kayıp Kukla ve Yeryüzü Okulu) kaleme aldı. Türkiye’de Yahudi Olmak: Bir Deneyim Sözlüğü’nün editörleri arasında bulundu. Köpekbalıklarının Kayıp Şarkıları adlı genç yetişkin romanını ve Kırık Şehir adlı distopyayı kaleme aldı.

Yazarın yeni kitabı Küt Oynayan Kadınlar, 50-80 yaşları arasındaki yedi kadının hesaplaşmalarını konu alıyor.

- Reklam -

Küt Oynayan Kadınlar – Raşel Meseri | Arka Kapak Tanıtımı

Küt Oynayan Kadınlar - Raşel Meseri

Sıcak. Çeşme yazında güneş cayır cayır. Sıcak. Hava yorgun, yazlıklarda zaman rehavet içinde. Sıcak.

Ev sahibemiz Rezzan’ın lüks villasında gün yeni başlamış; manzarayı, mutfağı, ağaçları, çiçekleri, havuzu, pergolayı, masayı, iskambil kâğıtlarını, gümüş takımları, yelpazeleri ve hizmetçiyi yine yoğun bir gün bekliyor. Bugünkü misafirler, Amerikano olarak da bilinen Küt oyun grubu.

- Reklam -

Bu zengin yazlığın bahçesine, iskambilin cilvesine neler sığmayacak ki: 50-80 yaşları arasındaki yedi kadının bireysel ve toplumsal hesaplaşmaları, ihtirasları, itirafları ve kiminin hâlâ Ladino dilinde sakladıkları sırları.

Sessiz bir hizmetçinin kendiyle konuşmaları.
Bir genç kadın ve bir kız çocuğunun, o gün ilk günü yaşanan geleceğe salınacak dostluğu…

Sıcak. Ve şimdinin duvarları eriyor. Sıcak. Ve geçmiş kaynıyor için için, lavları bugüne akıyor. Sıcak. Ve gelecek az ötede, güneşin ve nemin yarattığı buharlı sahnenin içinde görünüyor, alev alev… Küt Oynayan Kadınlar, Raşel Meseri’den yine oyunlu, müstesna ve çarpıcı bir roman.

Toplamda 248 sayfadan oluşan kitabın grafikleri Füsun Turcan Elmasoğlu’na ait. Eser ilk baskısını 9 Temmuz 2021 tarihinde yaptı ve şu sıralar okurları ile buluşuyor.

Raşel Meseri eserleri ve Küt Oynayan Kadınlar hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Last Duel Fragmanı: Yeni Ridley Scott Filmi

Ridley Scott’ın 14. Yüzyıl Fransa’sında Geçen The Last Duel Filminden Fragman

anansi boys dizi amazon neil gaiman

Neil Gaiman Diğer Gizli Projesini Açıkladı: “Anansi Boys” Amazon Prime Dizisi Oluyor