Harun Çimen’in ilk romanı Kutlu Kan raflardaki yerini aldı. Pegasus Yayınları etiketiyle yayımlanan eser, Osmanlı’dan günümüze uzanan polisiye türünde bir maceranın kapılarını aralıyor.
1984 yılında Elazığ’da doğan Harun Çimen, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 2010 yılından itibaren kişisel blogunda hikâyeler kaleme almaya başladı. Sonrasında Kayıp Rıhtım’a katılan Çimen, özellikle Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi için kaleme aldığı öykülerle öne çıktı.
Yazarın ilk matbu eseri olma özelliğini de taşıyan Kutlu Kan, Çiğdem Duman adlı karakterin bir katliamdan sağ çıkması ve sonrasında gelen ünle birlikte yaşadıklarını, aynı zamanda genç bir avukat olan ve Duman’ın kayboluşuyla birlikte adını temize çıkarmaya çalışan Cihan Akça’nın maceralarını fantastik ve korku soslarıyla harmanlıyor.
Kutlu Kan – Harun Çimen | Arka Kapak Tanıtım Yazısı
Görünenin Ötesinde Gerçekler Vardır…
Kana Susamış Gerçekler
Balat’taki metruk bir köşkte altı genç katledilir. Sadece bir genç kız o katliamdan sağ kurtulabilmiştir: Çiğdem Duman.
Yıllar sonra genç bir avukat olan Cihan Akça, “Balat Katliamı”nı tekrar araştırmaya başlar. Kısmen kendisini ispatlamak, kısmen de failin masumiyetine inandığı için bu cinayetleri aydınlatmaya uğraşır. Ancak her defasında Çiğdem Duman araya girer ve konuştuğu hiç kimseden yeni bir bilgi alamaz.
Çiğdem Duman henüz bir hukuk öğrencisiyken başına gelen bu olayla yakaladığı şöhreti fırsata çevirerek adli vakaları çözen bir gündüz kuşağı programı yapmaya başlamıştır. Bu da onu yıllar içinde ülkenin en sevilen ve en güvenilir kadını yapar. Bir programında bu katliamı yeniden gündeme getirenlere ateş püskürdükten hemen sonra ortadan kaybolur. Polisin ilk sorguya aldığı kişi de Cihan Akça olur.
Adını temize çıkarmak için mücadele verirken kendini ruhlar, defineler, yeniçeri ayaklanmaları ve şaman büyüleriyle bezeli bir kâbusun içinde bulan Cihan, artık neye inanacağını bilemez.
Kutlu Kan Hakkında Ne Dediler?
“Kutlu Kan olay örgüsü ve güçlü karakterleriyle bizleri genç avukat Cihan’ın yanı başında ilginç ve sürprizlerle dolu bir davanın peşinde nefessiz bırakıyor. Harun Çimen, sadece öykü yazmakta değil, karakter yaratmakta ve okuyucunun ilgisini canlı tutmakta da ne kadar başarılı olduğunu bizlere eşsiz anlatımıyla gösteriyor.”
Ş. Yüksel Yılmaz, Halaskâr’ın yazarı
“Perili bir köşk, sırlarla dolu bir cinayet, birbirinden ilginç karakterler ve hepsinin ortasında acemi bir avukat. Kâh günümüz Türkiyesi kâh Osmanlı dönemi arasında mekik dokuduğumuz Kutlu Kan, şaşırtmacalarla dolu, tüyler ürperten bir polisiye.”
M. İhsan Tatari
“Osmanlı’dan günümüze intikal eden saklı bir dehşetin, Dersaadet’te yeniçeri ihtilallerinin ve kanlı siyasetlerin gölgesinde hayli ürpertili bir serüven bu kitapta sizleri bekliyor. Yerli fantastik edebiyatımızda tanışacağınız bu yeni kalemin yazacaklarını merakla bekleyeceğinizi büyük bir kıvançla söyleyebilirim.”
Mehmet Berk Yaltırık
Editörlüğünü Kemal Küçükgedik’in üstlendiği kitabın düzeltisini Yeşim Aydoğan, sayfa tasarımını Ezgi Gültekin ve kapak tasarımını ise Yunus Bora Ülke yaptı. 240 sayfadan oluşan romanı kitapçılardan ve dijital kitap satış mağazalarından temin edebilirsiniz.
Harun Çimen imzalı Kutlu Kan’ın konusunu sizler nasıl buldunuz? Yazarın Öykü Seçkisi’ndeki öykülerini okumuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.
Editörlüğünü yapmaktan gurur duyduğum bir kitap. Okuru bol olsun