in

Leibowitz İçin Bir İlahi Yeniden Türkçede

Usta yazar Walter Michael Miller Jr.’ın Leibowitz İçin Bir İlahi adlı kitabı yeniden Türkçede. Bilimkurgu Klasikleri’nin 49. adımı ile tanışın.

Leibowitz İçin Bir İlahi
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı yazar Walter Michael Miller Jr. imzalı roman Leibowitz İçin Bir İlahi İthaki Yayınları Bilimkurgu Klasikleri Dizisi kapsamında bir kez daha Türkçede.

Leibowitz İçin Bir İlahi ilk olarak 1960 yılında basılıyor. Şu sıralar İthaki Yayınları Bilimkurgu Klasikleri Dizisi içerisinde dilimize kazandırılan Leibowitz İçin Bir İlahi, aslında 2012 yılında yine aynı yayın evinden bizlerle buluşmuştu. Amerikalı yazar Miller Jr. tarafından yazılan eser 1961 yılında ise Hugo En İyi Roman Ödülü’nü layık görülmüştü.

1923 yılında Amerika’da doğan bilimkurgu yazarı Walter Michael Miller Jr., Death of a Spaceman, Way of a Rebel, The Hoofle, Check and Checkmate gibi eserleriyle tanınıyor.

- Reklam -

Bilimkurgu ve fantazya türlerinde eserler veren Walter Michael Miller Jr., Leibowitz İçin Bir İlahi’de nükleer bir savaş sonrası dünyanın büyük ölçüde çölleşmesinden, insanların açlık, sefalet gibi felaketlerle karşı karşıya geldiği bir evreni anlatıyor. Alev Tufanı olarak bilinen, nükleer silahların kullanıldığı bir savaşın ardından dünyadaki yaşamın yok olmasıyla birlikte medeniyet de zarar görmeye başlamıştır. Okuma yazma bilenler öldürülmüş, kitaplar yakılmış ve cehalet yaygınlaşmaya devam etmektedir.

Bilimkurgu Klasikleri’nin 49. Kitabı Karşımızda

Kitapta dünyadaki yaşamın yok olmasına sebep olan savaştan sağ kurtulan, savaş sonrası düzene karşı çıkan elektrik mühendisi Isaac Edward Leibowitz’in kitapları saklaması ve onları çoğaltmasıyla medeniyeti kurtarma mücadelesi konu ediliyor. Mühendis Leibowitz bu mücadelesiyle müritler kazanıyor.

Medeniyetin çöktüğü bir çağda onu yeniden ayağa kaldırmak isteyen Leibowitz’in tarihe geçecek mücadelesinin sonunda karanlık mı yoksa bilgi mi kazanacak?

- Reklam -

Leibowitz İçin Bir İlahi Alican Saygı Ortanca editörlüğünde, Sönmez Güven çeviriyle yayıma hazırlandı. Orijinal adı A Canticle for Leibowitz olan kitabın Türkçe baskısı 400 sayfadan oluşmakta. Leibowitz İçin Bir İlahi’nin etiket fiyatı ise 38 TL olarak duyuruldu.

Bilimkurgu Klasikleri’nin 49. kitabı olan eser, yayınevinin özel bir çalışma olacağını belirttiği serinin 50. adımı öncesi son adımdı.


* Hans Fallada’nın Yükselmek İsteyen Adam’ı Raflarda

Elif Şeyda Doğan

Eylül 1994’te Ankara’da doğdum. İzmir’de büyüdüm. İstanbul'da yaşıyorum. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalında doktora yapmaktayım. Öykü yazıyorum. İki kişi olarak CosmicZion Zine (czz) adlı fantastik edebiyat, uzay ve mitoloji fanzinini çıkartmaktayız.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    İthaki kitabı 2012’de basmış ve hala piyasada bulunabiliyor. Neredeyse hiç ilgi görmemiş. Seri sayesinde okurlarının sayısı artacak .

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

scarlet witch wandavision

WandaVision, Kevin Feige’nin İsteğiyle Hayat Buldu

Gezegen

Var Olmaması Gereken Bir Gezegen Keşfedildi