in

Lejyon Serisi “Yitik Suretler” İle Devam Ediyor

Brandon Sanderson’ın kaleme aldığı Lejyon serisinin üçüncü cildi “Yitik Suretler” Akılçelen Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı.

lejyon yitik suretler ust
- Reklam -
- Reklam -

Brandon Sanderson‘ın epik fantastik romanları arasında “kafasını rahatlatmak” için yazdığı Lejyon serisi, üçüncü kitabıyla bizlerle. Yitik Suretler (Lies of the Beholder) adıyla raflardaki yerini alan kitap, serinin daha önceki ciltlerinde olduğu gibi yine Akılçelen Kitaplar aracılığıyla bizlerle buluşuyor.

Lejyon serisi, sıra dışı hastalığı sayesinde her biri belirli bir konuda uzman olan hayali arkadaşlar yaratabilen Stephen Leeds‘in maceralarını konu alıyor. Yazarın diğer romanlarının aksine polisiye türüne daha yakın olan seri bizim dünyamızda geçiyor.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:
lejyon yitik suretlerSıra dışı zihinsel rahatsızlığı nedeniyle farklı farklı kişilikler geliştirebilen bir adam: Stephen Leeds ya da herkesin onu tanıdığı ismiyle Lejyon. Ortaya çıkardığı kişilikler, daha doğrusu halüsinasyonları pek çok alanda dudak uçuklatan yeteneklere ve bilgiye sahip olmakla kalmıyor, karşı karşıya kaldığı farklı gizemleri gün yüzüne çıkarması için Lejyon’a yardım ediyorlar. Üstelik birbirlerinden haberdarlar ve bazıları da kendisinin bir halüsinasyon olduğunu biliyor.

- Reklam -

Stephen Leeds ve halüsinasyonları için işler hiç olmadığı kadar zorlaşıyor. Önce Lejyon’un halüsinasyonlarından biri olan Armando ortadan kayboluyor, sonra da Stephen’in “durumuyla” başa çıkması için uzun yıllar önce ona yardımcı olan Sandra’dan bir yardım çağrısı alıyor Lejyon. Bütün bu gelişmeler Stephen ve suretlerinin yolunun insanların hapsedilmesi üzerine çalışmalar yürüten meşum bir ileri teknoloji şirketine düşmesine neden oluyor.

- Reklam -

Brandon Sanderson orijinal, insanı düşünmeye sevk eden ve elinizden kolay kolay bırakamayacağınız hikâyeler üretmeye devam ediyor.
Deniz Evliyagil‘in çevirisiyle bizlerle buluşan 136 sayfalık kısa roman kısa süre önce raflardaki yerini aldı. Böylece yurt dışında şimdilik üç kitabı çıkan seri bizde de tamamlanmış oldu. Darısı Fırtınaışığı Arşivi serisinin üçüncü kitabı Oathbringer‘ın başına diyelim.

Dilerseniz serinin ilk kitabı Lejyon için yazdığımız incelemeye buradan ulaşabilirsiniz. İyi okumalar dileriz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Yayınevi nedeniyle Sanderson okumayı bıraktığım için 3. kitabı da okumayacağım. Evin karşısında kitap&kafeleri var,oraya gitmeyi bile bıraktım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Behzat Ç. Erdal Beşikçioğlu

Behzat Ç. Setinden Yeni Fotoğraflar Geldi: Özlemişiz!

Oyuncak Hikayesi

Oyuncak Hikayesi’nin Gerçek Oyunculu Filmi Asla Gelmeyecek