in

Stephen King’in “Lisey’in Hikâyesi” Kitabı Yeni Baskısı ile Raflarda

Stephen King’in “Lisey’in Hikâyesi” kitabı, yeni baskısı ile yeniden okurların beğenisine sunuldu. Roman, Altın Kitaplar tarafından yayımlanıyor.

Lisey'in Hikâyesi - Stephen King
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King imzalı Lisey’in Hikâyesi yeniden raflarda. Altın Kitaplar tarafından yayımlanan romanın adı ve kapağı yenilenirken baskısı da tekrar gözden geçirildi.

Altın Kitaplar bir yandan Stephen King’in güncel kitaplarını yayımlarken diğer taraftan yazarın baskısı tükenmiş eserlerini yenileyerek okurlara sunuyor.

Daha önce Bir Aşk Hikâyesi adıyla Türkçede yer bulan Lisey’s Story romanı, şimdi Lisey’in Hikâyesi ismiyle yeniden raflarda. Eser, Apple TV+ tarafından diziye de uyarlanmış ve adaptasyonda Lisey karakterini Julianne Moore canlandırmıştı.

- Reklam -

Orijinal dilinde ilk baskısını 2006 yılında yapan Lisey’s Story; yayımlandığı dönemde Bram Stoker Kurgu Ödülü’nü kazanırken Locus ve World Fantasy gibi ödüllerde de finalist olmuştu.

Roman, yazar eşinin ölümünün ardından kocasının çalışmalarının peşine düşen ve karanlık bir geçmişle yüzleşmek zorunda kalan Lisey karakterinin başına gelenleri konu alıyor.

Lisey’in Hikâyesi – Stephen King | Arka Kapak Tanıtımı

Lisey’in Hikâyesi - Stephen King

Lisey ve kocası Scott yirmi beş yıl süren evlilikleri boyunca birbirlerini derin bir aşkla sever. Aralarındaki bağ öylesine güçlüdür ki birçok insan bunu tuhaf bulur.

Karanlık ve korkunç bir geçmişi olmasına rağmen Scott pek çok ödül kazanmış başarılı bir yazardır; ancak geçmişte yaşadığı olaylar, hayal ve gerçek arasında gidiş gelişleri bir ömür boyu yakasını bırakmaz.

Yazarın ölümünden sonra basılmamış romanlarından çıkar sağlamak isteyen kişiler karısının peşine düşer. Lisey, uğursuz tehditler başladığında hayatta kalmak için Scott’ın gücüne, ışığına ve aynı zamanda sonsuz karanlığına ihtiyacı olduğunu anlar. Kocasıyla arasındaki bağı koparmayan genç kadın, kâbuslarının arasında saklı korkunç bir yerde duran Scott’a ulaşır.

Lisey’in Hikâyesi; yaratıcılığın kaynakları, deliliğin çekiciliği ve aşkın gizli dili hakkında yazılmış bir King başyapıtı!

- Reklam -

“Lisey’in Hikâyesi; olağanüstü bir evliliği, şefkat ve güç içinde yükselen, çok canlı betimlemelerle süslü bir aşkı anlatmaktadır. Bu kitap duygusal ve gerçeğe yakın kahramanlarıyla son zamanlarda edebiyat dünyasına yepyeni bir nefes getirdi. Lisey Landon ve kız kardeşine hayran oldum, Scott’ın çektiği acıları yüreğimde hissettim ve sonunda içtenlikle dile getirdiği acı tatlı sona gelince kitabı tekrar baştan okumam gerektiğini düşündüm. Sanki çok yakın dostlarıma veda ettiğimi hissettim. İşte Stephen King böyle bir yazar.

Mesleğinin doruğunda. Son sayfaya gelene dek büyülenerek okuyacağınız bir roman.” – Nicholas Sparks, Denizden Gelen Mektup adlı romanın yazarı

Toplamda 576 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini, Stephen King’in birçok güncel baskısını da Türkçeye kazandıran Canan Kim üstleniyor. Kim, romanın eski baskısında da çevirmen koltuğundaydı. Kitap Aralık 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Yeni Stephen King Kitapları Yayımlanmayı Bekliyor

Altın Kitaplar, King’in eserlerini güncel şekilde takip etmeye çalışsa da yazarın hızına yetişmek kolay değil. Son olarak geçen eylül ayında Fairy Tale kitabı yayımlanan King’in 2021’de ise Later adlı romanı çıkmıştı. Bu iki kitap henüz Türkçeye kazandırılmadı.

Ayrıca içerisinde Stephen King’in de The Blue Air Compressor adlı öyküsünün bulunduğu Shining in the Dark: Celebrating 20 Years of Lilja’s Library antolojisinin de önümüzdeki dönemde Türkçeye kazandırılması bekleniyor.

düzenleyiciler film stephen king the regulators

Son yıllarda yayımlanan güncel Stephen King kitapları ise Billiy Summers, Kan Varsa, Enstitü ve Yabancı olarak sıralanabilir.

Siz Lisey’in Hikâyesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Stephen King kitapları hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden daha hızlı takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

E.T. Modeli Açık Artırma

Steven Spielberg’ün Ünlü Uzaylısı “E.T.”nin Orijinal Modeli Açık Artırmada 2.56 Milyon Dolara Satıldı

Vinland Saga 2. Sezon Fragmanı Yayınlandı

Vinland Saga’nın 2. Sezonundan Thorfinn’in Çektiği Acıya Odaklanan Yeni Fragman Yayınlandı