in

Lovecraft’ın Karanlıkta Fısıldayan Öyküsü Raflarda

H.P. Lovecraft’ın Cthulhu Mitosu’na ait, en uzun öykülerinden biri olan Karanlıkta Fısıldayan, İthaki Yayınları tarafından kendine ait bir ciltle yeniden basıldı.

karanlikta fisildayan ust
- Reklam -
- Reklam -

Tuhaf Kurgu türünün babalarından H.P. Lovecraft’ın 1931 yılında Weird Tales için kaleme aldığı ve Cthulhu Mitosu’nun bir parçası olan Karanlıkta Fısıldayan (The Whisperer In Darkness), İthaki Yayınları aracılığıyla tek başına bir kitap olarak bizlerle buluşuyor.

Arkham Miskatonik Üniversitesi profesörlerinden Alberth Wilmarth’ın ağzından anlatılan ve “bilinmeyene karşı” duyulan korkuyu bir kez daha irdeleyerek okurların psikolojisini bir güzel bozan bu uzun soluklu hikâyemiz daha önce yazarın toplu eserlerinde ve yine İthaki’den çıkan Sarı Kral Öyküleri adlı derlemede karşımıza çıkmıştı hatırlayacağınız gibi. Bu kez de sadece Lovecraft koleksiyonu yapmak isteyenler için geri geliyor karanlıklarda uğursuzca fısıldayarak.

Adı tekinsiz ortamlarda ağza alınmaması gereken kitabımızın arka kapak yazısı şöyle:

- Reklam -

karanlikta fisildayanProfesör Alberth Wilmarth’ın anlattığı, büyük sel sonrasında Vermont civarındaki tuhaf ve ürkütücü olayları konu edinen Karanlıkta Fısıldayan’da, H. P. Lovecraft’ın “bilinmeyenin korkusu”na dair tutkusu kendini yine gösteriyor.

Bölgedeki Akeley çiftliğinde yalnız yaşayıp bu ürkütücü olayları araştıran, esrarengiz Henry Akeley’nin Wilmarth’a yolladığı mektuplarda değindiği korkunç detaylardan ve “gizli ırk” ile ilgili bahsettiklerinden sonra Akeley, geceleri gizli güçler tarafından rahatsız edilir. Bunun ardından Profesör Wilmarth olayları çözmek için Akeley çiftliğine tehlikeli bir yolculuğa çıkacaktır.

- Reklam -

Karanlıkta Fısıldayan, Lovecraft’ın yazdığı en uzun metinlerden biri olmasının yanında Cthulhu Mitosu’nun da bir parçası. Bu dehşet dolu eserle kozmik korkuyu iliklerinize kadar hissedeceksiniz.

Tıpkı Sarı Kral Öyküleri’nde olduğu gibi çevirmen koltuğunda yine F. Cihan Akkartal’ı görüyoruz. Yankı Enki ve Alican Saygı Ortanca tarafından yayına hazırlanan 96 sayfalık kitabın fiyatıysa 8 TL. Derinlerde uyuyanı uyandırmaktan çekinenlere duyurulur…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

amerkan tanrilari fragman

Amerikan Tanrıları Dizisinden Yeni Fragman!

green arrow ilk yil ust

Green Arrow İlk Yıl: Zümrüt Okçu’nun Yeniden Doğuşu