in ,

Alan Rickman’ın Günlükleri Okurla Buluşuyor

Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman kitabı okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yıldız oyuncunun günlükleri tek cilt hâline getirildi.

Madly Deeply The Diaries of Alan Rickman kitap
- Reklam -
- Reklam -

Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman kitabı raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. Sinema dünyasının usta sanatçısı tarafından yazılan günlükler, tek cilt altında toplandı.

Alan Rickman’ın yayımlaması amacıyla kaleme aldığı günlükleri kitap olarak okurla buluşuyor. Henry Holt Yayıncılık yıldız oyuncunun günlüklerini Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman ismi ile baskıya hazırlıyor.

Die Hard filminde canlandırdığı Hans Gruber karakterinden sonra şöhret basamaklarını hızlıca tırmanan ve başarılı oyunculuğuyla adından söz ettiren Rickman, kitap hâline getirilen günlükleri ile edebiyat dünyasında da adını duyuracak. Truly Madly Deeply, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, Sweeny Todd: The Demon Barber of Fleet Street ve Harry Potter filmlerinde yer alan oyuncu 2016 yılında hayatını kaybetmişti.

- Reklam -

Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman kitabı oyuncunun 1990’lı yıllardan ölümüne dek tuttuğu 27 cilt günlükten oluşuyor.

Kitabın önsözü Sense and Sensibility ve A Little Chaos gibi yapımlarda Rickman’a eşlik eden Kate Winslet tarafından kaleme alınıyor. Rickman’ın 2015 yılında günlüğüne yazdığı son bölümden sonra, kitabın sonsözü aktörün eşi Rima Horton imzasını taşıyor.

Madly, Deeply The Diaries of Alan Rickman

Günlükler oyuncunun kendi hayatına dair bilgiler vermesinin yanı sıra edebi olarak da dikkat çekici bir üslup taşıyor.

- Reklam -

“Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman” Kitabı Bu Sonbahar Yayımlanacak

Kitaptaki anlatılar, tek bir konu etrafında toplanmaktan çok oyuncunun uzun soluklu kariyeri boyunca yaşadığı birçok farklı olayı bir araya getiriyor. Rickman’ın sinema kariyerinin başladığı dönemden itibaren kaleme aldığı ve bir noktada yayımlanmasını planladığı eser, yazarı sadece bir oyuncu olarak değil aynı zamanda bir aktivist, seyyah ve değerli bir dost olarak da ele alıyor.

69 yaşında hayatını kaybeden Alan Rickman ömrünün son dönemlerinde pankreas kanseri ile mücadele ediyordu.

Henry Holt Yayıncılık etiketini taşıyacak eser 18 Ekim 2022 tarihinde okurları ile buluşacak. Kitabın Türkçeye tercüme edilip edilmeyeceği şu an için belirsizliğini koruyor.

Ünlü oyuncunun hayatına, aktörün kendi kaleminden bir bakış atma fikri kulağa nasıl geliyor dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neil Gaiman: "Sandman Dizisi Size Çarpacak"

Neil Gaiman: “Netflix’in Sandman Uyarlaması Size Bir Kamyon gibi Çarpacak”

2022 Locus Ödülleri kazananları

2022 Locus Ödülleri’nde Kazananlar Belli Oldu