Menu
in

Mahmut Fikirsindi’nin İlk Kitabı “Pazartesi Sendromu” Raflarda

Modern köleler olmasa da köleliğe aday insanların “Pazartesi Sendrom”lu öyküleri raflardaki yerini aldı.

Doğaçlama tiyatro sanatçısı ve eğitmen Mahmut Fikirsindi’nin ilk kitabı Pazartesi Sendromu geçtiğimiz hafta Manos Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

İlk bakışta birbirinden bağımsız gibi görünen, okudukça iç içe geçmiş girift 6 öyküden oluşan Pazartesi Sendromu plazalara sıkışmış, takım elbisesine hapsolmuş modern çağın kölesi olmasa da köleliğe aday olan insanlarının hikayelerini anlatıyor.

Kitabın tanıtım bülteni şu şekilde:
Pazartesi Sendromu günümüz edebiyatına iki önemli pozisyondan bakıyor: İlk olarak, beyaz yakalı olarak anılan, kas gücü yerine fikir gücü ile emek üreten, çoğu üniversite mezunu ve ofis işlerinde çalışan orta sınıfın dünyasını içkin bir bakışla ele alıyor. Onun kendi ürettiği ilişkilerin ne kadarına hakim olduğunun, dolayısıyla kendine, doğaya ve dünyaya nasıl yabancılaştığının izini içeriden sürüyor. İkinci olaraksa, bunu yapar ve güçlü edebi karakterler üretirken teknik olarak klişelerin öykülerine sızmasına izin vermiyor..

- Reklam -

Bir yazar olarak Mahmut Fikirsindi’nin öncelikle iyi bir kompozisyon duygusu var. Anlatısında zaman zaman hikâye karışıyor gibi görünse de, bilinçli olarak yapılmış sıçrama ve dönüşler öyküleri günümüz yaşantısının ritmine uygun hale getiriyor. Söz gelimi “Alin” öyküsü gerilimi çok dengeli işlenmiş bir metin olarak karşımıza çıkıyor. Karakterlerini geliştirirken bir yandan kent dünyası ile taşra arasındaki karşıtlığı çok temiz bir dille gösteriyor; öte yandan da sekans sekans kurulmuş yapısı okuru gerçekliği farklı bakış açılarından aynı anda oluşturmaya zorluyor.

Bir ilk kitap olarak Pazartesi Sendromu’nun, başlangıcına tanıklık ettiğimiz uzun bir anlatının ilk cümlesi olarak da okunabilir.

Ersin Şen

1982 yılında İstanbul’da doğdu. 2008 yılından beri masallar üzerine toplama, araştırma ve derleme çalışmaları yapıyor. Muzip Masal Cini adlı blogunda topladığı masalları paylaşıyor, masallar üzerine yazı ve incelemeler yazıyor.

Yorum Yap

Exit mobile version