in

Hugh Howey’nin Bilimkurgu ve Fantazi Öyküleri “Makine Öğrenmesi”nde Bir Araya Geliyor

Hugh Howey imzalı “Makine Öğrenmesi” raflarda. WOOL serisi ile tanınan yazar, yeni kitabında bilimkurgunun ve fantazinin sınırlarında dolaşan öyküler anlatıyor.

Makine Öğrenmesi - Hugh Howey
- Reklam -
- Reklam -

Makine Öğrenmesi raflardaki yerini aldı. İthaki Yayınları etiketiyle çıkan eser, WOOL serisiyle tanınan yazar Hugh Howey’in kaleme aldığı bilimkurgu ve fantazi öykülerini içeriyor.

Kendisiyle video söyleşi de gerçekleştirdiğimiz Hugh Howey, özellikle Wool (Silo) serisiyle adından söz ettirmeyi başarmış bir isim. Dilimize daha önce MonoKL tarafından kazandırılan eser, sonrasında İthaki etiketiyle yeni baskılarına kavuştu. Yazar, Silo’nun ardından Kum adlı yeni romanıyla farklı bir bilimkurgu macerasıyla çıktı.

Howey şimdi de yeni kitabı Makine Öğrenmesi ile içinde hem bilimkurgu hem de fantazi türünden öykülerin yer aldığı derlemesiyle okurların karşısına çıkıyor. Yeni kitap, Wool dünyasında geçen üç öykü de dahil olmak üzere birçok anlatıyı içeriyor. Kitaptaki öyküler, yapay zekâdan paralel evrenlere ve video oyunlarına kadar birçok farklı noktaya değiniyor. Ayrıca her öyküye, kurgunun nasıl oluştuğunu ve arka planını anlatan yazarın notu eşlik ediyor.

- Reklam -

Orijinal adı Machine Learning olan kitap ana dilinde ilk olarak 2017’de yayımlanmıştı.

Makine Öğrenmesi – Hugh Howey | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Makine Öğrenmesi - Hugh Howey

Çoksatan WOOL serisinin yazarı Hugh Howey’den sıradışı bir bilimkurgu ve fantazi öyküleri derlemesi: Makine Öğrenmesi

- Reklam -

Yapay zekâ, paralel evrenler, video oyunları ve uzaylı istilası… Hugh Howey bilimkurgunun ve fantazinin sınırlarında dolaşarak insanı düşündüren, ilgi çekici ve özgün öyküler anlatıyor. Her birine bu eserlerin arka planını ve nasıl ortaya çıktıklarını açıklayan, en az öyküler kadar zevkli bir sonsöz eşlik ediyor.

WOOL dünyasında geçen üç yeni öykünün de yer aldığı Makine Öğrenmesi, modern bilimkurgu edebiyatının ustalarından kabul edilen Howey’den hayal gücünün sınırlarını zorlayan, zekice kaleme alınmış bir cevher.

“Bir solukta bitirdim. Bu kitaptaki öyküleri okumak, kayıp bir Alacakaranlık Kuşağı sezonunu keşfetmek gibi.”
Ernest Cline

Çevirmenliğini İnönü Korkmaz’ın üstlendiği kitap toplam 376 sayfadan oluşuyor. Makine Öğrenmesi, Ağustos 2022 tarihi itibarıyla raflardaki ve dijital kitap satış sitelerindeki yerini almaya başladı.

Hugh Howey’nin yeni öykülerini merak ediyor musunuz? Yazarın önceki kitapları hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Bugün okumaya başlıyorum.

    Bilimkurgu sayesinde köşenin ardında ne olduğunu hayal edebiliriz. Bu türü bir uyarı ya da zamanı, uzayı ve ilerlemeyi keşfetmenin bir yolu olarak kullanırız. Geçmiş dönemlerde denizleri aşan ya da vahşi batıda yük arabaları süren veya aya çıkan insanların aynısı artık Mars’a ve ötesine insan göndermenin hayalini kuruyor. Bu insanlarla muhtemelen mızrakların uçlarını sivrilten ya da dikiş dikmeyi ve ateş yakmayı öğrenen meraklılarla da aynıydı. Bundan sonra ne olacak? Orada ne var? Bu sorular aklımdan çıkmıyor.

    Okumak üzere olduğunuz öyküler aslında bu soruları yanıtlama girişimlerimdir. (Kitabın Giriş bölümünden)

  2. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Ben sayfa 100’e kadar geldim. Şimdilik en iyi öyküsü kitaba ismini veren öykü oldu. Tabii diğer öyküleri de kötü değildi. Genellikle kendi yaşantılarını bilimkurguya uyarlamış buraya kadar.

  3. Avatar for alper alper dedi ki:

    Ben de ilk bölüm olan “Uzaylılar ve Yabancı Dünyalar” da olan 4 öyküsünü okudum. “Yapay Zekalar” da olan öyküleri de bu gece okurum gibi.

    Şimdilik ilk 4 öykü için ben de kötü diyemem ama beni bu 4 öykü çok etkilemedi.

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    Ben hala bu öyküleri okuyorum. Çünkü öyküler arası başka kitaplar okuyayım dediğim için Makine Öğrenmesi okuma zamanı uzuyor.

    Silo öykülerini çok beğendim ama seriyi pek hatırlamadığımı daha doğrusu olayları vs az çok hatırlıyorum da serinin karakterlerini hiç hatırlamadığımı farkettim.

  5. Avatar for alper alper dedi ki:

    Eh sonunda bitti… :slight_smile:

    Silo öyküleri dışında kalan öyküleri pek beğenmedim. Daha fazla Silo mu yazmalı acaba diye aklımdan geçiyor.

    Hugh Howey kitaplarına Silo serisi ile başlayan hayranlığım “Kum” ile azalmıştı, “Makine Öğrenmesi” ile biraz daha azaldı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pennyworth 3. sezon fragmanı The Origin of Batman's Butler

Batman’in Öncesini Anlatan Pennyworth’ün 3. Sezonundan Yeni Fragman

disney servisleri abone sayısı netflix

Disney’in Yayın Servisleri, Toplam Abone Sayısında Netflix’i Geride Bıraktı