in

Margaret Atwood’un Ünlü Distopyasında Son Perde: DelliAddem

Margaret Atwood’un dünyaca meşhur distopik üçlemesi MaddAddam’ın son cildi “DelliAddem” adıyla raflardaki yerini aldı.

DelliAddem Serisi #3 - Margaret Atwood
- Reklam -
- Reklam -

Antilop ve Flurya ile başlayan, Tufan Zamanı ile devam eden MaddAddam üçlemesinin son cildi nihayet bizlerle: DelliAddem. Böylece Damızlık Kızın Öyküsü ile adını ustalar arasına yazdıran Margaret Atwood’un en önemli eserlerinden biri de tamamlanmış oldu.

Tufan Zamanı’nda tanıştığımız Zeb ve Toby’nin gözünden anlatılan üçüncü kitapta, dünyanın sonunu getiren biyolojik kıyametin etkilerini okumaya devam ediyoruz. Hikâyeyi bir sona kavuşturan kitap aynı zamanda biz Türk okurlar için de önemli bir yere sahip. Yıllar önce Antilop ve Flurya’yı (Oğlak Yayınları, 2005) okumuş ama devamına onlarca yıl kavuşamamıştık. Şimdi, Doğan Kitap’ın üç cildi de basmasıyla biz de bu önemli distopyanın bütününü okuma fırsatını yakalamış olduk.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

- Reklam -

DelliAddem Serisi #3 – Margaret Atwood

delliaddem“Çünkü bu defa Tanrı ona bir koç göndermeyecek.”

İnsan eliyle gelen kıyametin ardından sağ kalan Toby, insansız dünyanın yeni sakinlerine, Fluryagillere kaosun ve kaostan önceki zamanların öyküsünü anlatıyor. Saf ve çocuksu Flurya Çocukları, kötü niyetli ÇilePatlarcılar, gönülsüz peygamber KarAdamı Jimmy, Tanrı’nın Bahçıvanları, genetiğiyle oynanmış hayvanlar, domuzonlar, Çevik Tilki, DelliÂddemciler ve Şirketler bu yeni dünyada hayatta kalma mücadelesi verirken, tarih bir kez daha iyinin ve kötünün savaşını yazacaktır. Bu savaştan geriye kalan ise kadınların rahmindeki yeni yaşamdır.

- Reklam -

Margaret Atwood,  Antilop ve Flurya ve Tufan Zamanı’ndan sonra DelliÂddem üçlemesinin son kitabında, yaratılış mitolojilerinden esinler taşıyan bir kıyamet sonrası öykü anlatıyor. İnsanlığa ve geleceğe dair bir umut olup olmadığı da Toby’nin masum Fluryagillere anlattığı bu olağanüstü zekâ ve ironiyle örülmüş insanlık öyküsünde gizli.

Romanın çevirisi, Tufan Zamanı’nda olduğu gibi Dilek Şendil’e ait. Editörlüğünü ise Aslı Güneş üstlenmiş. Son olarak MaddAddam üçlemesini önümüzdeki yıllarda televizyonda dizisi olarak göreceğimizi tekrar hatırlatalım.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Davram Davram dedi ki:

    Eh yani sonunda :slight_smile: Sayan var mı kaç yıl oldu? Darısı Beşinci Mevsim’in başına…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

edirne sokak kutuphanesi

Edirne Yeni “Sokak Kütüphaneleri” ile Daha Güzel!

akbabalarin agidi ust

Gölge Serisinin İlk Kitabı “Akbabaların Ağıdı” Raflarda