in ,

Marvel Comics, Yeni Serisi ile Çizgi Roman Hayranlarını Perde Arkasına Davet Ediyor

Marvel Comis, çizgi romanların hazırlık sürecini kitaplaştırıyor. Üçlemeden oluşacak serinin ilk eseri “Black Panther: Script to Page” adıyla yayımlanacak.

Marvel Çizgi Romanları Nasıl Hazırlanıyor?
- Reklam -
- Reklam -

Marvel Comics çizgi romanları okuyucularla nasıl buluşturduğunu detaylı bir şekilde paylaşmaya hazırlanıyor. Script to Page ismi ile yayımlanacak eser çizgi roman şirketinin tanıdık karakterlerinin ve olayların ünlü yazar ve çizerler tarafından nasıl ele alındığını gösterecek.

Çizgi roman kültürüne önemli katkılar sağlamış Marvel Comics yeni ve farklı biçimdeki eseri ile okuyucuların karşısına çıkıyor. Geçen günlerde dev şirketin ilk yazılan eseri açık artırma ile rekor fiyattan alıcı bularak sektördeki önemini kanıtlamayı başarmıştı. Şimdi ise çizgi roman devi başarısının arkasındaki bu sihri paylaşıyor.

Script to Page ismi ile yayımlanacak ilk kitap Black Panther karakterinin panellere nasıl aktarıldığını, ünlü yazarlar tarafından nasıl ele alındığını, senaryolarını ve çizerlerle olan iletişimlerini konu alıyor. Ta Nehisi Coates, Reginald Hudlin ve Roxanne Gay gibi karakteri büyük çapta şekillendiren yazarlarının önsözleri ve kişisel tecrübeleri sayfalarda kendisine yer buluyor. Titan Books ortaklığı ile yayımlanacak eser, bir çizgi romanın tarz, metot ve ilk çıkış planlarından son noktasına kadar hangi aşamalardan geçtiğini detaylı analizlerle ortaya koyacak.

- Reklam -

Marvel Çizgi Romanları Anlattığı Seriye Avengers ve Spider-Man’i de Ekleyecek

Marvel Comics Çizgi Roman Serileri Nasıl Hazırlanıyor?

Black Panther çizgi romanları üç ciltlik Scipt to Page serisinin ilki olma özelliğini taşıyor. Marvel’ın bu ikonik kahramanını seçmesi ise dikkat çekici. Black Panther, Marvel’ın ilk siyahi kahramanı olmasının yanı sıra Chadwick Boseman ile Oscar adaylığı alan ilk Marvel filmiydi. Dolayısıyla sahne arkasına davet edilen okuyucular için Black Panther karakterinin sembolik bir anlamı da bulunuyor.

Ünlü çizgi roman devinin bu hamlesi sektöre adım atmak isteyenler için büyük bir fırsat olarak görülüyor. Black Panther gibi oldukça başarılı bir karakteri şekillendiren ekibin her bir isminden notları, senaryoları ve önsözleri kitapta bulunacak. Böylece okurlar her biri farklı yazarların ve çizerlerin tarzını kendi içinde ele alabilecek.

- Reklam -

Black Panther: Script to Page kitabı 4 Ekim 2022 tarihinde raflarda okurlarını bekleyecek. Diğer yandan serinin diğer kitabı Spider Man: Script to Page 24 Ekim 2022, üçüncü kitabı Avengers: Script to Page ise 15 Kasım 2022 tarihinde yayınlanacak.

Siz Marvel’ın yeni serisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Seran Demiral Söyleşi

Seran Demiral: “Dünyayı Değiştiremesem Bile Değişimin Neden Gerektiğini Anlatmak için Yazıyorum”

2022 Razzie Ödülleri kazananları

Yılın En Kötüleri Belli Oldu: 42. Razzie Ödülleri Kazananları Duyuruldu