in

“Mavisel Yener ile Şiir Atölyesi” Sizleri Mısraları Aydınlatmaya Çağırıyor

Şiir meraklıları için eğlenceli ve kapsamlı bir kaynak olan “Mavisel Yener ile Şiir Atölyesi” Tudem Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

mavisel yener ile şiir atölyesi
- Reklam -
- Reklam -

Mavisel Yener‘i kendisine 2018’de düzenlenecek Hans Christian Andersen Ödülü’nün Türkiye temsilcisi seçilme başarısını kazandıran sıcacık çocuk kitapları vesilesiyle tanıyoruz. Çocuk edebiyatının şiir kolunda da,  yazdığı şiir kitapları ve gerçekleştirdiği atölyeler sayesinde sağlam bir yer edinen yazarın yeni kitabı Mavisel Yener ile Şiir Atölyesi ise sadece çocuklar için değil, şiirin gerçekliği büken sihirli evrenine bir giriş noktası arayanı her yaştan okur için kapsamlı olduğu kadar eğlenceli bir analiz kitabı niteliğinde.

Şiiri, bu türde edebiyatımıza iz bırakmış usta isimlerinden örneklerle inceledikten sonra iş bu sefer de okura düşüyor! Kitabın son sayfalarında okurlar için ayrılan Şiir Defterim kısmı interaktif bir okuma deneyimi sunarken, edebiyatımıza yeni şiir ustaları kazandırmak için sizleri bekliyor.

Tudem Yayınları kalitesiyle raflardaki yerini alan kitabın tanıtım bülteni ise şu şekilde:

Şiir okumayı sever misin? Yanıtın “evet”se bu kitap çok işine yarayacak. Tabii “hayır” dersen de çok işine yarayacak…
Her şiirin bir macerası ve çözülmeyi bekleyen bir bilmecesi olduğunu vurgulayan Mavisel Yener, şiiri sanatsal bir ifade biçimi olarak kullanma konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla hazırladığı Mavisel Yener ile Şiir Atölyesi kitabında, eğlendiren ve aydınlatan bir şiir deneyimi vadediyor.Şiire ilgi duyan her yaştan edebiyatseverin kitaplığında bulundurmak isteyeceği bu yapıcı eser, şiir dili, şiirde kullanılan söz sanatları, şiir yazım kuralları, şiir yorumlama ve anlamlandırma gibi çeşitli örneklerle zenginleştirilmiş kapsamlı bir içerik sunuyor. Ayrıca kitabın arkasında yer alan Şiir Defterim bölümü, herkesi hayal kurmaya, düşünmeye ve düşündüklerini ifade etmeye davet ediyor.
Bedri Rahmi Eyüboğlu’ndan Cahit Külebi’ye, Orhon Murat Arıburnu’ndan Necati Cumalı’ya değin pek çok şiir ustasının dizelerini ağırlayan bu çalışma, yazarın “Şiirde 4D” gibi kendi yaratımı olan çok özel tanımlamalara ve açıklamalara da yer veriyor.Hans Christian Andersen Ödülü için 2018 yılı Türkiye adayı olarak gösterilen Mavisel Yener, esin perinizi harekete geçirip sizleri kendi şiir serüveninizin derin sularında dalış yapmaya çağırıyor!

- Reklam -

Eugene Ivanov’un illüstrasyonlarıyla hayat bulan kitabı tüm şiir severlere ve şiir sevmek isteyenlere tavsiye ederiz.

- Reklam -

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cesurlara Davet İnceleme

Cesurlara Davet: Deneysel ve Edebi Bir Distopya

supra bir parca sonsuzluk inceleme

Supra: Sonsuzluktan Kopan Bir Parça