in

Mehmet Açar’ın Distopya Türündeki “Siyah Hatıralar Denizi” Eseri Yeniden Raflarda

Yazar ve film eleştirmeni Mehmet Açar’ın ilk romanı olma özelliğini taşıyan bilimkurgu ve distopya soslu eseri “Siyah Hatıralar Denizi”, Doğan Kitap etiketiyle bir kez daha raflardaki yerini aldı.

siyah hatiralar denizi ust
- Reklam -
- Reklam -

Sinemayla ilgili olan biriyseniz Mehmet Açar ismini az çok duymuşsunuzdur. Kendisi özellikle Sinema dergisi ile, şimdilerdeyse Habertürk  gazetesinde kaleme aldığı film eleştirileriyle tanınıyor. Peki kendisinin iyi bir öykü ve roman yazarı olduğunu biliyor muydunuz? 2000 yılında ilk olarak İletişim Yayınları, daha sonra İthaki Yayınları‘ndan okuma fırsatına eriştiğimiz Siyah Hatıralar Denizi romanı Doğan Kitap etiketiyle bir kez daha raflardaki yerini aldı.
siyah hatiralar deniziÖlüm mü zaman mı, hangisi bizim büyük gizemimiz?

22. yüzyılda bir İçişleri müfettişi Soğuk İstasyon’da iki bilim adamının intiharını araştırmak üzere Ennoia Oteli’ne gelir. Müfettiş, koridorlarda insanlarla konuşan bu garip otelde farklı zaman boyutlarında farklı insanlarla karşılaşacak, intiharların gizemine zamanın, mekânın, düş ile gerçeğin o çözülemez gizemi de karışacaktır. Ennoia’da, “Yarının ve dünün asla olmadığı ebedi bir bugün”de sıkışıp kalan insanlar, farklı zaman boyutlarında edebiyat metinleri aracılığıyla haberleşmektedir.

- Reklam -

Mehmet Açar’dan mekân, zaman, varoluş ve metinler üzerine düşünmeye çağıran, klasikleşmiş bir bilimkurgu Siyah Hatıralar Denizi.
Türkiye’de distopik anlamında en önemli eserlerden birisi olan Siyah Hatıralar Denizi, aynı zamanda yazarın ilk romanı olma özelliğini taşıyor. Eseri internet üzerinden ve kitapçılardan temin edebilirsiniz.

- Reklam -

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dracula ust

“Karanlık Kitaplık” Dizisinin Yeni Üyelerinden “Dracula” Raflarda

mahserin dort atlisi rihtim

Seçkide 109. Sayı: “Mahşerin Dört Atlısı Öyküleri”