in

Mehmet Berk Yaltırık’tan Korku Öyküleri: Gölgeli Öyküler

Mehmet Berk Yaltırık’ın Gölge E-Dergi’de yayınlanan öykülerinden oluşan “Gölgeli Öyküler” raflarda.

golgeli oykuler ust
- Reklam -
- Reklam -

Sanal alemin üretken ismi, tarihçi ve yazar Mehmet Berk Yaltırık bir açıldı pir açıldı dostlar. Son dönemlerde kendisini hem Yedikuleli Mansur adlı ilk romanıyla hem de Anadolu Korku Öyküleri 3 ve Karanlık Yılbaşı Öyküleri gibi derlemelerde görmüştük. Şimdi bir de Gölgeli Öyküler adlı bir başka öykü kitabıyla karşımızda.

Kitap, Yaltırık’ın bir dönem Gölge E-Dergi‘de yazdığı öykülerden oluşuyor. Bunlardan bazıları birleştirilmiş, bazıları da elden geçirilmiş ve kitaptaki son hâlini almış.

Gölgeli Öyküler’in tanıtım metni şu şekilde:

- Reklam -

golgeli oykulerYedikuleli Mansur’dan, Anadolu Korku Öyküleri’nden, Güçoburlar’dan ve Aşkın Karanlık Yüzü gibi seçkilerden tanıdığımız Mehmet Berk Yaltırık, kendi seçtiği korku hikâyelerini “Gölgeli Öyküler”de bir araya getirdi.

Karanlığın damgaladığı deliler, Balkanlardan esen ürpertili rivayetler, perilere mesken hamamlar, asaleti saçtıkları kandan alanlar, çocukluk anılarında saklanan cinli harabeler, Süryanilerden kalma unutulmuş şehirler, aşkın göze çektiği kanlı perdeler, öldüğü zannedilip ölemeyenler, lanetlilere yakılmış mahzun şarkılar, hayat solduran eşkıyalar, ecinnilerin lekeledikleri, mezarın ötesine de uzanan uğursuzluklar, korkuyu arayanlar, gecenin bin belikli saçları, zalim haklayan beddualar…

- Reklam -

“Son Gulyabani” namıyla mâruf Yaltırık’ın dehşetli öyküleri cesaretli okuyucularını bekliyor… Gece okumanız tavsiye edilir.

Kapaktaki görsel Mehmet Kaan Sevinç‘in öykülerden biri için çizdiği illüstrasyona ait. Yenisey Yayınları‘ndan çıkan kitap fiziki ve sanal raflardaki yerini çoktan aldı bile. Şimdiden iyi korkmalar dileriz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

karanlik yilbasi oykuleri ust

Karanlık Yılbaşı Öyküleri’ne Hazır Olun

tılsim i kudret ust 1

Göktuğ Canbaba’nın “Tılsım-ı Kudret”i Yeni Baskısıyla Raflarda