in

Mehmet Bilal Dede’den Bir Vampir Hikayesi “Bela”

Nota Bene Yayınları, Dede’nin vampir öykülerini tekrar basıyor.

bela ust
- Reklam -
- Reklam -

Edebiyat dünyasına girdiğinden beri 7 kitabın altına imzasını atan ve Aliye dizisinin de senaristlerinden Mehmet Bilal Dede, yazdığı birbirinden değişik türlerdeki hikayelerle okurların karşısına çıkmıştı. Nota Bene Yayınları, yazarın ilk kez 2013 yılında Nar Kitap etiketiyle yayımlanan Bela adlı vampir öyküsünü tekrar basıyor.

Üçüncü Tekil Şahıs ve Adres Bulunamadı gibi romanların da yazarı olan ve sitesinde de müzikle ilintili yazılar yazan Dede’nin vampir Günah adlı kitabından sonra, Bela adlı kitabı da yenilenen kapak tasarımlarıyla yeniden okuyucularıyla buluşturuyor. Kitabın tanıtım bülteniyse şöyle:
“Balkanların bir parçası olarak hâlâ bir vampir kahramanımızın olmaması tuhaftı doğrusu. Artık bir Osmanlı vampirimiz var. Öteki’leri bol Osmanlı tarihine bu kez de vampirler dahil oluyor. XIX. yüzyılda doğup günümüze kadar yaşıyor olmanın zengin hatıra ve tecrübelerine sahip bir vampir bu. Erken ölmüş bütün “rock star”lar gibi o da hâlâ 27 yaşında. Üstelik köçeklik yapması söz konusu bu hatıra ve tecrübeleri hayli renkli kılıyor. Resimli tarih kitaplarına özgü canlı kanlı sahnelerle, sürükleyici bir anlatımla ilerleyen eğlenceli bir roman Osmanlı’da Bir Vampir. Kitabı bitirdiğinizde kahramanın yeni maceralarını merak ediyorsunuz.

-Murathan Mungan-

- Reklam -

Mehmet Bilâl, “çok satanlar” üslubunu mizahı, argosu, jargonuyla harmanlayarak gerçekten bir solukta okunacak bir roman yazmış. Her vampir çalışmasında karşılaşacağımız kimi bela mehmet bilalklasik ayrıntıları da atlamamış; onları bu topraklara özgü anlatmış.

-küçük İskender-

Ve o kadar sevdiriyor ki kendini bu vampir, dediğim gibi sıradaki macera için sabırsızlanıyorsunuz. Mehmet Bilâl elini çabuk tutsa iyi olur, aksi halde Stephen King’in “Misery”sindeki gibi kendisini rehin alıp yeni Béla romanını yazdırmaya niyetli fanatik okurları olduğunu biliyorum!

-Asu Maro-

- Reklam -

Bir öteki hikâyesinin anlatıldığı kitapta Béla, yeni yaşamla nasıl mücadele edileceğini biraz küstahça belki ama hiç karmaşık hesaplara girmeden anlatıyor. Yaşlı adamla olan çatışması dozunda; bir ötekinin dünyayla, bir oğlun babayla çatışması gibi veriliyor. Diğer vampirler gibi itici değil, aksine sempatik, duygusal ve neredeyse gerçek hayatta olsa arkadaş olmayı isteyeceğimiz bir karakter. Hele Béla’nın, aşkını cümlelere döktüğü cümleler edebiyatla fantastiğin birbirine nasıl da yakıştığının en iyi örnekleri.

-Nihan Bora-

“Üçüncü Tekil Şahıs”, “Adresinde Bulunamadı” ve “Üvey” gibi kitaplarıyla tanıdığımız Mehmet Bilâl şimdi heyecan verici bir kitapla yeniden okur karşısında. “Béla: Osmanlı’da Bir Vampir” cesur ve tutkulu bir proje. Mehmet Bilâl’in sohbetimiz sırasında çaktırmadan müjdelediği gibi bir fantastik roman dizisinin de ilki…

-Gülenay Börekçi-”
1800’lerde geçen ve siyasal göndermelere de yer veren kitap, bir 27 kulübünün üyesinin aşırı dozla hayatını kaybedip vampire dönüşümünü ve sonrasını anlatan kitabı eğer siz de merak ediyorsanız, tüm kitapçılardan bu sıra dışı vampir hikayesini edinebilirsiniz. Keyifli okumalar!

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

sehir yasami ust

Fransız Çizer Jean-Jacques Sempé’nin “Şehir Yaşamı ve Diğer Şeyler” Kitabı Raflarda

Westworld 2. sezon

WestWorld’ün 2. Sezonuna Dair Yeni Bilgiler ve Fragman Geldi