in

Mehmet Narlı’nın “40 Soruda Türk Romanı” Kitabı Bizlerle

Romanın edebiyatımızdaki yerini ve gelişimini anlatan Prof. Dr. Mehmet Narlı’nın yayına hazırladığı “40 Soruda Türk Romanı” raflardaki yerini aldı.

Mehmet Narlı - 40 Soruda Türk Romanı
- Reklam -
- Reklam -

Genji’nin Hikâyesi’nden; Rabelais, Dante ve Cervantes’ten gelen romanın edebiyatımızda yer edinmesiyle ilk örnekleri ve gelişiminin; Reşat Nuri Güntekin, Yaşar Kemal, Sabahattin Ali, Adalet Ağaoğlu ve daha nicelerine kadar uzanan roman tarihinin detaylıca anlatıldığı kitap 40 Soruda Türk Romanı edebiyat tutkunlarıyla buluşuyor.

Prof. Dr. Mehmet Narlı’nın yayına hazırladığı 40 Soruda Türk Romanı’nda Türk romanının kuruluşu ve gelişimi, Türk romanı etrafında yapılan kuramsal tartışmalar, Türk romanında terimler ve teknikler, türler, tipler, karakterler, Türk romanının tarihsel seyri alanının en önemli yazar ve akademisyenleri tarafından incelenip okura sunuluyor.

Kitabın tanıtım bülteni ise şöyle:

- Reklam -

40 soruda turk romaniRoman, on sekizinci yüzyılın ikinci yarısından itibaren yeni bir tür olarak edebiyatımıza girmiş ve yüz elli yıla yaklaşan varlığı ile edebiyatımızda oldukça etkili bir yer edinmiştir.

40 Soruda Türk Romanı adlı bu çalışma, oluşum sürecini tamamlayan, anlattıkları ve anlatım teknikleri ile dünya romanın paralelinde bir gelişme gösteren, belirli ölçülerde kendine özgü nitelikler de kazanan romanımızı, kuruluş ve gelişim süreci, teorik tartışmaları, türleri, anlatma teknikleri, tipleri ve karakterleri, anlatılan problemleri ve yeni anlatma biçimleri açısından özetlemeye çalışmaktadır.

- Reklam -

Çalışma, lise ve üniversite düzeyinde örgün edebiyat eğitimi görenlere ve daha geniş çerçevede edebiyatla okur/yazar olarak ilgilenenlere, roman tarihimiz, romanımızın özellikleri ve nitelikleri hakkında etkili ve tutarlı bir katkı sunmayı amaçlamaktadır. Çünkü roman, edebiyat türleri içinde toplumsal ve bireysel yapının sosyal, siyasal, ekonomik, psikolojik özelliklerini en geniş anlamda temsil edebilecek türdür.

256 sayfalık kitap Ketebe Yayınları etiketiyle çıktı.

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix Ghost in the Shell Animesi

Netflix’ten Yepyeni Bir “Ghost in the Shell” Animesi Geliyor

yazarinin kaleminden ufkun ote yani

Yazarının Kaleminden: Ufkun Öte Yanı