in

Nâzım Hikmet’in Oğlu Ressam Mehmet’in Bilinmeyen Hikâyesi Gündüz Vassaf İmzasıyla Yeniden Raflarda

Gündüz Vassaf imzasını taşıyan Mehmet’in Babası Nâzım kitabı yeni bir baskı ve M.K. Perker’in illüstrasyonları eşliğinde ile okurun karşısına çıkıyor.

Mehmet’in Babası Nâzım - Gündüz Vassaf
- Reklam -
- Reklam -

Gündüz Vassaf imzalı Mehmet’in Babası Nâzım yeniden okurun karşısına çıkıyor. M.K. Perker’in illüstrasyonlarının eşlik ettiği yeni baskı, Karakarga Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Daha önce 2015 yılında Aylak Adam Yayınları imzası ile basılan Mehmet’in Babası Nâzım eseri, üçüncü baskısında yeni yayınevine kavuşuyor. Eserin bu baskısına, M.K. Perker’in çizimleri de eşlik ediyor.

1946 yılında doğan yazar ve psikolog Gündüz Vassaf, üniversite eğitimini Washington’da tamamladı. Doktorasını ise Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirdi. Kurgu dışı eserleriyle tanındı. En popüler eserlerinden birisi Cehenneme Övgü oldu. Modern Zamanda Eğlencelik Hayat, Annem Belkıs, Tarihi Yargılıyorum, Türkiye Sen Kimsin?, Boğaziçi’nde Balık gibi çalışmalara imza attı.

- Reklam -

Yazarın Nâzım Hikmet, oğlu Mehmet ve anne Münevver’in yaşamına yeni bir gözle bakış attığı eser, şiirsel bir dille kaleme alınmış. Çalışmada kaçınılmaz olarak şairin pek çok şiirinden dizeler de yer alıyor. Bununla birlikte kitap, Nâzım’ın oğlu ressam Mehmet’in bilinmeyen hikâyesini ilk defa gözler önüne sermesi açısından da dikkat çekici bir özelliğe sahip.

Mehmet’in Babası Nâzım – Gündüz Vassaf | Arka Kapak Tanıtımı

Mehmet’in Babası Nâzım - Gündüz Vassaf

- Reklam -

Mehmet’in Babası Nâzım, bir ilk kitap. Hem Nâzım Hikmet’in hayatını her yaştan kişinin okuyabileceği hem de oğlu Mehmet’le aynı sayfalarda buluştuğu bir ilk kitap. Gündüz Vassaf’ın şiirsel dili ve M.K. Perker’in çizimlerinin buluştuğu bu kitapla sizleri baba Nâzım ve oğul Memo’nun çocukluklarıyla tanışıp anne Münevver’i de yanımıza alıp her yaştan okuyucuyu birleştirecek ortak bir okumaya davet ediyoruz. Bu kitaptaki şiirler ve çizimlerle Nâzım’ın hayatına bir yolculuğa çıkacak, oğlu ressam Mehmet’in hikâyesini ilk kez okuyacak, Mehmet’in babası Nâzım’la tanışacaksınız.

Nâzım Hikmet,
“Yazdıklarım 30-40 dilde basılır Türkiyem’de yasak”
Dediğinden beri.
Ne mutlu Türkçeye!
Bugün şiirleri Hepimizin dilinde.
Oğlu Memo?
Ressam oldu büyüyünce,
Yolculuklara çıktı
Renklerin hayallerin derinliğinde.

Toplamda 96 sayfadan oluşan eserin editörlüğü Sibel Oral’a ait. Yayın Koordinatörü koltuğunda Mesud Ata, Genel Yayın Yönetmeni koltuğunda ise Mustafa Kutlukhan Perker oturuyor. Kitap geçen yaz itibarıyla Türkçe raflarındaki yerini aldı.

Gündüz Vassaf eserleri ve Mehmet’in Babası Nâzım hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hit-Monkey Fragmanı: Yeni Marvel Animasyonu

Hit-Monkey Fragmanı: Yeni Marvel Animasyonu Yolda

rusya uzayda film çekiyor

Rusya Uzayda Film Çekmeye Hazır: Sinemada Yeni Çağ