in

Melisa Kesmez’in Üçüncü Öykü Kitabı “Nohut Oda” Bizlerle

“Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz” ile büyük övgü toplayan Melisa Kesmez’in yeni öykü kitabı “Nohut Oda” Sel Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini aldı.

nohut oda melisa kesmez
- Reklam -
- Reklam -

Melisa Kesmez adını ilk olarak 2014 yılında Sel Yayıncılık’tan çıkan “Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz” başlıklı öykü kitabıyla tanımış ve çok sevmiştik. Özellikle yerli bir öykü kitabının bu kadar çok okunup üst üste baskılar görmesi bizleri pek memnun etmişti. Yazar yine aynı yayınevinden 2015 yılında yayımlanan “Bazen Bahar” ile başarılı çıkışını sürdürmüştü.

Hatta kendisini Truman Capote’nin Ateşteki Güve kitabının çevirmen koltuğunda görmüş ve iyiden iyiye heyecanlanmıştık.

Geçen üç yılın ardından Kesmez’in üçüncü öykü kitabı, yine Sel Yayıncılık aracılığıyla raflardaki yerini aldı. Kitabın tanıtım bültenine gelin hep birlikte bakalım:
nohut oda melisa kesmezMekânın hunharca talan edildiği, bir yere ait olmanın zorlaştığı, hususi ya da kolektif belleğimizin sıfırlandığı zamanlarda, yerleşmenin, kendine bir ev icat etmenin ve kök salmanın insaniyeti üzerine öyküler…

- Reklam -

Melisa Kesmez üçüncü kitabı Nohut Oda’da insanın bitmek bilmeyen yuva arayışına bir güzelleme yaparken, içimizde büyüttüğümüz, bazen kadim bir yara gibi sürekli sızlayan, bazen de eski şiddetini yitiren öfke ve hesaplaşmaların hemen yanı başında aşkın ve inceliklerin filizlendiğini bir kez daha hatırlatıyor.

- Reklam -

Her şeye rağmen kendi kozasını örmekten vazgeçmeyenlere…
Bilge Sancı editörlüğünde yayıma hazırlanan eserin kapak tasarımı Gülay Tunç‘a ait. 125 sayfalık “Nohut Oda” ile tanışmayı heyecanla bekliyoruz.

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Tam da Jale Dirlikyapan hocanın çalışma masasında görmüşken :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

harry potter sihir tarihi ust

Harry Potter: Sihir Tarihi Yeniden Bizlerle

polisiye yazarı cinayet

Amerikalı Cinayet Romanı Yazarı Kocasını Öldürmekten Tutuklandı