in

Merdivenler Kenti’nin Beklenen Devamı Bizlerle: Kılıçlar Kenti

Geçen yılın en özgün fantastik romanlarından biri olan Merdivenler Kenti’nin devam kitabı “Kılıçlar Kenti” çok yakında raflarda.

Kılıçlar Kenti
- Reklam -
- Reklam -

Robert Jackson Bennett‘in son derece özgün ve okuması bir o kadar keyifli fantastik romanı Merdivenler Kenti‘nin bir süredir merakla beklenen devam kitabı “Kılıçlar Kenti” nihayet ufukta göründü.

İlk kitapta bizleri bambaşka bir evrene konuk eden Bennett, iki ulus arasında yaşanan bir savaşta tüm ilahların öldüğü ve dolayısıyla da yaratılarının çarpıklaşıp şehirlerin bozunup yıkıldığı fantastik bir diyar resmetmişti romanında. Büyü ve mucizelerin yanı sıra içerdiği politik oyunlar ve casusluk teması da bir o kadar başarılıydı.

Şimdiyse Turyin Mulaghesh eşliğinde bir başka şehre, Voortyashtan’a gidiyoruz. Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

- Reklam -

kiliclar kentiLocus En İyi Fantazi Romanı Ödülü Adayı
Hugo En İyi Seri Ödülü Adayı

İlahi Kentler serisi, ikinci kitabı Kılıçlar Kenti’yle devam ediyor.

Bir zamanlar Voortyashtan kenti Ölüm ve Savaş Tanrıçası Voortya’nın gücüne sahipti ve onlar bu gücü bilinen dünyayı boyunduruk altına almak için kullandılar… ta ki İlahları, iki ulus arasında tüm dünyanın seyrini değiştirecek bir savaşın ilk zayiatı olarak suikasta uğrayana dek.

Bir zamanlar dünyanın en büyük ve en işlek limanına sahip olan Voortyashtan, Voortya’nın ölümüyle hem limanını hem de kentin büyük kısmını kaybetmişti. Voortyashtan’ın eski kabileleri, şehirde huzuru sağlamaya çalışan Saypuri yönetimi ve burada yeni bir liman inşa etmeye çalışan yeni Dreyling ülkesi arasında kırılgan bir denge vardı.

Eski Bulikov vilayet valisi, savaş kahramanı Turyin Mulaghesh, Bulikov’da yaşananlardan sonra emekli olmayı seçmişti. Fakat Shara Komayd’ın emriyle Voortyashtan’a gönderildiğini öğrendiğinde hiç de mutlu olmayacaktı. Elinden hem emekliliği alınmıştı hem de Kıta’nın en tehlikeli kentine gizli bir görevle gönderiliyordu. Üstelik bir asker olarak değil, bir casus olarak. Mulaghesh’in hayattan istediği şeyse, ömrünün kalanını sahil boyu kulübesinde sarhoş bir halde geçirmekti.

- Reklam -

Okyanusun derinliklerinde uyanan bir şeyler vardı. Ve Turyin Mulaghesh’in en istemediği şey ölmüş ve gömülmüş olması gereken şeylerle bir kez daha yüzleşmekti.

Fakat bu sefer bir seçme şansı olmayacaktı.

İlk kitapta olduğu gibi yine Yaprak Onur çevirisiyle bizlerle buluşan kitap birkaç gün içinde, 25 Ocak‘ta İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alacak. Dilerseniz kendisine ön sipariş yoluyla da sahip olabilirsiniz. Merdivenler Kenti‘yle ilgili daha fazla bilgi almak isteyenleri de incelememize ve forum başlığına davet ediyoruz. Yaprak Onur’un kitabın çeviri hikâyesini anlattığı yazıya da buradan ulaşabilirsiniz.

Keyifli okumalar.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:
    1. Kitap çıksada seriye başlasam. :smile:
  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Bende aynı durumdayım…

    Kitap çıkmadı, seri yarım kaldı sıkıntısı yaşamamak için bir süredir devam kitapları beklemek yerine kitapları alıp, okumak için serinin tamamlanmasını bekliyorum.

  3. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Aynı bende öyle yapıyorum. Birde arka arkaya okumak daha zevkli güzel oluyor.

  4. Avatar for irbis irbis dedi ki:
    1. kitap nisanda. Uzun beklemeyeceksiniz.
  5. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    @alper Beklenen haber geldi. Teşekkürler. :+1:t6::+1:t6::clap:t6::clap:t6:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

carol gomulmeden ust

Josh Malerman’dan Yeni Bir Gerilim Romanı: Carol Gömülmeden

Korku Gerilim Filmleri Listesi

2000’lerin Başından Günümüze İzleyene Sorular Sordurtan 10 Korku-Gerilim Filmi