in

Jean-Christophe Grangé, Nazi Döneminde İşlenen Cinayetleri Anlatan “Mermer Adam” Romanı ile Raflarda

Jean-Christophe Grangé yeni kitabı “Mermer Adam” ile okurların karşısına çıkıyor. 1939 yılında geçen roman, gerilim dolu bir macerayı anlatıyor.

Mermer Adam - Jean-Christophe Grangé
- Reklam -
- Reklam -

Jean-Christophe Grangé yeni kitabı Mermer Adam ile raflarda. Eser, yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi Doğan Kitap etiketini taşıyor.

1961 Fransa doğumlu yazar ve senarist Jean-Christophe Grangé; korku, gerilim ve suç romanları ile adından söz ettirdi. Uzun seneler yaptığı gazetecilik mesleğinin ardından ilk romanı Leyleklerin Uçuşu’nu 1994 yılında yayımladı. İkinci romanı Kızıl Nehirler, Fransa’nın en popüler kitaplarından oldu ve 2000 yılında sinemaya uyarlandı. Yazarın üçüncü romanı Taş Meclisler ise bir tür fenomene dönüştü ve dünya çapında çoksatar oldu.

Orijinal adı Les Promises olan Mermer Adam, ana dilinde ilk defa 2021’de yayımlandı. 1939 yılında, Berlin’de geçen roman Nazi döneminde işlenen gizemli cinayetleri konu alıyor.

- Reklam -

Mermer Adam – Jean-Christophe Grangé | Arka Kapak Tanıtımı

Mermer Adam - Jean-Christophe Grangé

KÖTÜLÜK HİÇ BEKLENMEDİK BİR YERDEN GELEBİLİR.

Yıl 1939, Berlin… Avrupa yeni bir dünya savaşının eşiğinde…

Reich’ın ileri gelenlerinin güzel eşleri tek tek vahşi cinayetlere kurban gider. Gestapo subayı Franz Beewen, öldürülen kadınların psikiyatrı Simon Kraus ve aristokrat psikiyatr Minna von Hassel, Nazilerin nefes aldırmadığı Berlin’de bu cüretkâr cinayetleri işleyen katilin peşine düşerler…

- Reklam -

Jean-Christophe Grangé’den, elinizden bırakmak istemeyeceğiniz, gerilim dolu bir macera…

Mermer Adam – Tadımlık Okuma

– Her şey kırsalda geçiyor. Bir kış sabahı çıkıp geliyor.
– Bölgeyi tanıdınız mı?
– Hayır. Hep Berlin’de yaşadım ve şehirden ayrılma fikri bile tüylerimi diken diken ediyor.
– Şu küçük kız, bana onu tarif edin. Siyah kravatı, uzun eteği, Reich kartalı armasıyla Bund Deutscher Mädel1 üniforması giyiyor. Sisin içinden bana doğru yaklaşıyor. Bana “Hitler adına geliyorum” diyor.
– Böyle doğrudan mı söylüyor?
– Evet. Hitler ailesinden biriymiş ya da bir yakınıymış gibi, bilmiyorum. Bu oldukça saçma. Tüm rüya boyunca, her ayrıntı tuhaf, açıklanamaz bir karaktere bürünüyor.
– Rüyalarda bu hep böyle oluyor, değil mi?
Simon Kraus ona yardımcı olmaya hazır bir gülümsemeyle baktı.
Kadın bu gülümsemeye karşılık vermedi. Güzeldi, zarifti, çok şık giyimliydi. Diğer tüm kadınlar gibi.

Toplamda 608 sayfadan oluşan eseri, yazarın diğer kitaplarını da tercüme eden Tankut Gökçe kazandırıyor. Eserin editörlüğünü Hülya Balcı, kapak tasarımını Cüneyt Çomoğlu üstleniyor.

Yazarın diğer kitapları şu şekilde: Kızıl Nehirler, Taş Meclisi, Leyleklerin Uçuşu, Kurtlar İmparatorluğu, Siyah Kan, Şeytan Yemini, Koloni, Ölü Ruhlar Ormanı, Sisle Gelen Yolcu, Kaiken, Lontano, Kongo’ya Ağıt, Son Av, Ölüler Diyarı ve Küllerin Günü.

Jean-Christophe Grangé kitapları ve yazarın son eseri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    129 lira fiyatı var :roll_eyes: Bu arada kitabın orijinal adı "Gelinler"miş ama Mermer Adam diye konmuş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Berserk anime dizisi The Golden Age Arc –Memorial Edition

Berserk’ün Film Üçlemesi, “Memorial Edition” Adıyla Anime Dizisi Oluyor

pac-man film

Ünlü Video Oyun Karakteri Pac-Man Kendi Filmine Kavuşuyor