in

Mesafenin Şiddeti: Yalçın Tosun 5 Yıllık Aradan Sonra Yeni Öyküleri ile Geliyor

Yalçın Tosun 5 yıllık aranın ardından yeni öyküleri ile ufukta gözüktü. Yazar “Mesafenin Şiddeti” ile okurun karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Mesafenin Şiddeti - Yalçın Tosun
- Reklam -
- Reklam -

Çağdaş edebiyatımızın güçlü seslerinden Yalçın Tosun, 5 yıllık aranın ardından yeni bir öykü kitabı ile okurların karşısına çıkıyor. Mesafenin Şiddeti adlı eser Yapı Kredi Yayınları etiketi ile raflara geliyor.

1977 Ankara doğumlu yazar, şair ve akademisyen Yalçın Tosun’u ilk olarak Anne, Baba ve Diğer Ölümcül Şeyler adlı öykü kitabı ile 2009 yılında tanıdık. Bu eser 2011 Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. Ardından 2011’de Peruk Gibi Hüzünlü geldi ve yazara 2012 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandırdı. Tosun’un Dokunma Dersleri adlı eseri 2013’te, Bir Nedene Sunuldum ise 2015’te yayımlandı ve yazar bu kitabı ile Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü kazandı.

Bununla birlikte Yalçın Tosun 2016 yılında bir de şiir kitabı ile karşımıza çıktı: Kendini Tutan Su.

- Reklam -

Yazarın yeni öykü kitabı Mesafenin Şiddeti ise raflara çıkmaya hazırlanıyor.

Mesafenin Şiddeti – Yalçın Tosun | Arka Kapak Tanıtımı

“Yine yanaklarım alevlendi. Sevişme lafı en çok bizim gibilere dokunur zaten. Derininde bir yere bir kor üflenmişçesine titreyiverir insan. Durdum bir an, sonra denize çevirdim başımı, ne olursa olsun halden anlayan denize.”

- Reklam -

Anne, Baba ve Diğer Ölümcül Şeyler, Peruk Gibi Hüzünlü, Dokunma Dersleri, Bir Nedene Sunuldum ile günümüz öykücülüğünün sevilen yazarları arasına giren Yalçın Tosun, beş yıl aradan sonra, beşinci öykü kitabı Mesafenin Şiddeti ile etkisini gösteriyor.

Çocukluğu, evliliği, aileyi, anneyi ve babayı, hep o kırılgan bakışla, hep bir ergen uyanışıyla ince ince işleyen, doyurucu öykülerden oluşuyor Mesafenin Şiddeti. Yalçın Tosun, mahremin çeperinde özgürce devinen duyuşları, düşünüşleri, düşleri, beklentileri anlatıyor. Gönlün kırıldığı yeri, zihnin sarsıldığı noktayı, hangi mesafeden olursa olsun şiddetin göründüğü aralıkları yakalarken anlatıcılığını giderek uçlara taşıyor.
Mesafenin Şiddeti - Yalçın Tosun

120 sayfadan oluşan kitabın editör koltuğunda Murat Yalçın oturuyor. Öykü kitabının 10 Temmuz 2020 tarihi itibarı ile raflarda olması bekleniyor.

Peki siz daha önce Yalçın Tosun öyküleri ile tanışmış mıydınız? Yazarın yeni kitabına dair beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


Ünlü Tabloların Ressamlarını Ne Kadar Tanıyorsunuz? [TEST]

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stephen King Uyarlaması Revival Mike Flanagan

Stephen King Uyarlaması Revival Filmi Kozmik Korku Türüne Yeni Bir Bakış Getirecek

Neden Çocuk Kitapları Okumalıyız - Katherine Rundell

Neden Çocuk Kitapları Okumalıyız: Katherine Rundell, Hayal Gücü Fitilini Nasıl Ateşlediğini Anlatıyor