Televizyon programları ile ülkemizde hatırı sayılır bir kitleyi yakalayan Metin Uca, yeni kitabı “Tanrı Vermiş Pırasa, Hiç Yenir mi Yarasa!?” ile raflardaki yerini alıyor. İnkılap Kitabevi, Uca’nın yeni yayınevini yeni öykü kitabı ile birlikte duyurdu.
İnkılap Kitabevi 2020 yılına bir yazar transferini daha sığdırdı. Tanrı Vermiş Pırasa, Hiç Yenir mi Yarasa!? ile birlikte Uca, yeni kitapları ile artık İnkılap ailesinin bir parçası olacak.
Daha önce kitaplarını çeşitli yayınevlerinden okurla buluşturma fırsatı yakalayan Metin Uca, Yes Yerine Orrayt Demek Caiz Midir Hocam?, Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim, Tüh! ve Alışmadık Gözde Lens Durmaz gibi eserleri ile de tanınıyor.
1961 doğumlu Uca, kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimi aldı. Anadolu Ajansı’nın sınavını kazanıp muhabirlik yapmaya başladı. Anadolu Ajansı, TRT, Kanal D, Milliyet EP Dergisi, Show TV, ATV ve Star televizyonları muhabir ve programcı olarak çalıştı. 1999 yılından günümüze ise çeşitli yarışma programları ve gösteriler ile izleyici ile buluşuyor. Günaydın Türkiye ve Passaparola, Uca’nın en popüler programlarından.
Metin Uca, yeni kitabı Tanrı Vermiş Pırasa, Hiç Yenir mi Yarasa!?’da Koronavirüs günlerinde Türkiye’yi ve Türkiye’nin öykülerini muzip ve eleştirel bir üslupla anlatıyor.
Tanrı Vermiş Pırasa, Hiç Yenir mi Yarasa!? – Metin Uca | Arka Kapak
Bir gün corona geldi ve hiçbir şey eskisi gibi olmadı.
Ölümler, yoğun bakımlar, maske ve eldivenler, sosyal mesafeler… Nedenini araştıran herkes gözünü Çin’e dikmiş aynı merakla soruyordu…
Yaratıcı Türk zekâsı tek cümlede neden sonuç ilişkisini bir pazar esnafının gözünden tek cümlede özetleyiveriyordu: Tanrı vermiş pırasa, hiç yenir mi yarasa?
Metin Uca, şahsına münhasır muzip ve eleştirel üslubuyla, değişen hayatlarımız, alışkanlıklarımız ve nedeni konusunda inanılmaz komplo iddiaları ve cevap sanılan cevapları yani coronanın Türkiye yolculuğunu anlatıyor.
Tanrı vermiş pırasa, hiç yenir mi yarasa? Türkiye’deki sağlık sistemine ve kriz yönetimine dair hasar tespit raporu niteliğinde.
Sokağa çıkmak kimlere, ne zaman, ne kadar yasak? Corona hafta sonları daha mı çok bulaşıyor?
Uçak yolculuğunda zararsız olan corona, kültür etkinliklerinde niye saldırganlaşıyor?
Ev içlerinden tarihin derinliklerine, sanattaki corona ve salgın izlerinden geçmiş günlerin ağzımızı birkaç karış açık bırakacak tedavi yöntemlerine, CoronaTurca renklerinden salgının hiç bilinmeyen yönlerine, bu küçücük virüsün öyküsünü okumak isterseniz maskelerinizi takın, sosyal mesafenizi alın ve kendinizi sayfalara bırakın.
Toplamda 204 sayfadan oluşan öykü kitabının editörlüğünü Mehmet Bozkurt, kapak tasarımını ise Gilas Coşkun üstleniyor. Eseri yayıma hazırlayan isim ise Günnur Aksakal.
Peki siz Metin Uca’nın televizyon programlarını takip ediyor musunuz? Kendisinin kitaplarına göz atma fırsatınız oldu mu? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!