in

Mevsim Yenice’den “Tekme Tokatlı Şehir Rehberi” Çıktı!

Uzun süredir öykülerini büyük bir keyifle takip ettiğimiz Mevsim Yenice, ilk öykü kitabı “Tekme Tokatlı Şehir Rehberi” ile Everest Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı!

tekme tokatli sehir rehberi
- Reklam -
- Reklam -

Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde iki yıl üst üste farklı öykü dosyaları dikkate değer bulunan, AltKitap Öykü Ödülleri’nde “Açık Artırma” adlı öyküsüyle birinciliğe layık görülen Mevsim Yenice, sıkı edebiyat takipçileri için yabancı bir isim değil.

Dergi ve fanzinlerde yayımlanan öyküleri, dikkate değer bulunan dosyalarıyla Mevsim Yenice’nin öykü kitabı uzun zamandır meraklı gözlerle bekleniyordu. Sonunda güzel haber Everest Yayınları’ndan geldi. Yenice’nin ilk kitabı, geçtiğimiz ay raflardaki yerini aldı!

Editörlüğünü Mehmet Said Aydın’ın, kapak tasarımını Emir Tali’nin üstlendiği kitabın arka kapağına hep birlikte göz atalım:
Böyle ya da burada bir yerde olmalı okyanus sesi. Yer yarıldı da içine mi girdi durağan yolcu? Tekme tokatlı şehir rehberinde açık artırmayla tilkiler aç mı kalsın? Muz ve kovboylar Yalandan Kim Ölmüş Limited Şirketi’nin mi?

- Reklam -

Manasız mı görünüyor yukarıda yazılanlar? Bu kitabı, bu ilk kitabı açtığınızda o kadar manasız görünmeyebilir.

Mevsim Yenice, olgun bir ilk kitapla okuyucunun karşısına çıkıyor. tekme tokatli sehirler rehberiİstihzayı elden bırakmayan, gerektiğinde yoran öyküler yazıyor. Anlatıcısının sesi bir değil, bin.

Tekme Tokatlı Şehir Rehberi öyküye yeni bir soluk oluyor. Ama soluğu verdikten sonra kahkahasını da patlatıyor.

Ayağa kalkıp dizlerimdeki toprağı silkelerken çocuk sesleri duydum.

- Reklam -

“Baban nerede Armağan? Herkesin babası var!”

Hırsla etrafa bakındım, kimse yoktu. Sonra babama baktım. Beni bu duruma düşürdüğü için ona kızdım, sonra hemen affettim rahmetliyi. Yerden bir avuç toprak alıp kolum kopacak kadar şiddetle uzağa fırlattım, sesleri babamla kovar gibi. Var gücümle bağırdım.

“Yer yarıldı,” dedim, “yer yarıldı, içine girdi.”
Mevsim Yenice’yi Kayıp Rıhtım semalarında daha önce “Edebiyat Dünyasının Kadınlarına İlham Veren Harika Kadınlar” dosyamıza verdiği katkıyla görmüştük. Çok yakında hem buralarda, hem de edebiyat dünyasında adını çokça duyacağımızdan eminiz.

Ayrıca Mevsim Yenice, “Tekme Tokatlı Şehir Rehberi” kitabı için 7 Mayıs Pazar günü İzmir Yakın Kitabevi’nde olacak. “Tekme Tokatlı Şehir Rehberi“nin yolu şimdiden açık olsun diyelim!

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

the circle inceleme çember

The Circle ve Düşündürdükleri | İnceleme

marvel zombileri kapak

Marvel Zombileri Beynimizi Yemek İçin Geliyor