in

Michael Ende’nin “Dilek Şurubu” Yeniden Raflarda

Her yaştan insana hitap etmeyi başarabilen yazar Michael Ende’nin Dilek Şurubu, Pegasus Yayınları etiketiyle tekrardan raflardaki yerini alıyor.

dilek surubu ust
- Reklam -
- Reklam -

Momo ve Bitmeyecek Öykü gibi başyapıtları kaleme alan Alman çocuk edebiyatı yazarı Michael Ende‘nin, “Kitaplarımın arasında belki de en eğlencelisi,” diye bahsettiği Dilek Şurubu, uzun bir ayrılığın ardından Pegasus Yayınları etiketiyle raflardaki yerini tekrar aldı. Kelime oyunlarıyla süslü bu masalsı, tuhaf ve eğlenceli macerada Zalime Vampirsoy ile büyücü İblis Şarlatan’ın suları zehirleyip hayvanları öldürerek bütün dünyayı yok edecek korkunç bir felaketi başlatmasına sadece yedi saat kalmıştır. Ve her iyi öyküde olduğu gibi onları durdurmak için iki kahraman göreve hazırdır; ancak kahramanlarımız temiz kalpli bir karga ile bir kediden ibarettir…

Kitabın arka kapak yazısı ise şöyle:

dilek surubuZamana karşı yarış başladı!

- Reklam -

İblis Şarlatan başarılı bir büyücüdür. Ancak bu yıl yeteri kadar kötülük yapmayı bir türlü başaramamıştır. Şarlatan’dan şüphelenen Hayvanlar Yüksek Şurası harekete geçmiş ve Şarlatan’ın evine onu gözlemlemesi için bir ajan göndermiştir: Mauro adında bir kedi. Biraz saf olmasına rağmen meraklı davrandığı için Şarlatan onun yanında dikkatlidir ve kafasına göre kötü büyüler yapamamaktadır.

- Reklam -

Şarlatan’ın teyzesi Zalime Vampirsoy’un da durumu pek parlak değildir. Karga Yakup, onu izlemeye başladığından beri Zalime istediği kadar kötülük yapamaz olmuştur. Kötülük açığını kapamak için İblis Şarlatan ve Zalime Vampirsoy bir araya gelerek kolları sıvarlar. Zalime Vampirsoy’un, sorunu hızlıca çözüme ulaştıracak ve onları iki ajandan kurtaracak çok özel bir planı vardır…

“Kitaplarım arasında belki de en eğlencelisi.”
– Michael Ende

“Zıpır kelime oyunlarıyla renklenmiş, komik bir hikaye. Dahiyane ve oldukça yaratıcı.”
– Kirkus Reviews

İlk defa 1989’da yayınlanan ve Kabalcı Yayınları aracılığıyla okuduğumuz bu fantastik eserin çevirisi önceden olduğu gibi yine Leman Çalışkan‘a ait. Editörlüğünüyse Işıl Şahin üstlenmiş. Zamanında çok beğenerek okuduğumuz eserin yeni baskısını bu haftadan itibaren internet mağazaları ve kitapçılardan rahatlıkla edinebilirsiniz. İyi sihirler!

Zeynep Hantik

Boş zamanlarında çizimler yapıp, öyküler yazan bir okurum. "Madem ki her şeyin sonu gözyaşı olacak, en azından istediğimi yapmalıyım," diyen Rothfuss'a olan sevgimin sonsuz, söylediği sözü çok fazla benimsemiş olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim. Fantastik, bilimkurgu ve bilgisayar oyunlarına olan ilgim her geçen gün artmakta, bunlar hakkında konuşup tartışabildiğim bir yerde olduğum için son derece mutlu yaşamaktayım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

larva fanzin 9 ust

Larva Fanzin’in 9. Sayısı Çıktı

Zaman Sıçraması

Chronos Dosyaları Serisi’nin İlk Kitabı “Zaman Sıçraması” Yakında Bizlerle