in

Michael Ende’nin İnatçı Kaplumbağası Sabırlı Sakinyürür’ün Maceraları Raflardaki Yerini Aldı

İster çocuk ister yetişkin, hayvanlar aleminin büyük sultanının düğününe yetişmeye çalışan Sabırlı Sakinyürür’ün maceralarını okurken bu inatçı kaplumbağanın hedefine ulaşıp ulaşamayacağını merak etmeden duramayacaksınız.

Michael Ende Sabırlı Sakinyürür
- Reklam -
- Reklam -

Yetişkinler için olduğu kadar çocuklar için de pek çok kaliteli eser kaleme alan Michael Ende, bizleri bu sefer de Sabırlı Sakinyürür‘e yoldaşlık etmeye davet ediyor.

Sabırlı Sakinyürür, yaradılışında yavaş hareket etmek olan bir kaplumbağanın bile eğer yeterince “inatçı” olursa ve çabalarsa uzaktaki bir düğüne vaktinde yetişebileceğine inanmasını konu alıyor. İnatçı kaplumbağa Sabırlı ile yolculuğa çıkmadan önce ilk olarak, istediğiniz takdirde her şeyi başarabileceğinize inanmanız gerekiyor.Yetişkinler için olduğu kadar çocuklar için de pek çok kaliteli eser kaleme alan Michael Ende, bizleri bu sefer de Sabırlı Sakinyürür‘e yoldaşlık etmeye davet ediyor.

Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle yayımlanana bu oldukça sevimmichael-ende-sabirli-sakinyururli ve barındırdığı mesajlar açısından değerli kitabın tanıtım bülteni ise şu şekilde:

- Reklam -

Hayvanlar âleminin büyük sultanı evleniyor! Sabırlı Sakinyürür de diğer hayvanlar gibi düğüne davetli ve orada olmayı çok istiyor. Evet, kutlamanın yapılacağı yer çok uzakta, kendisi de biraz yavaş. Hatta karşılaştığı her hayvan ona bunu başaramayacağını ve düğüne yetişemeyeceğini söylüyor. Ama bunların hiçbiri küçük kaplumbağayı kararından vazgeçiremiyor.

- Reklam -

Ayça Sabuncuoğlu tarafından dilimize kazandırılan Sabırlı Sakinyürür’ün maceralarını resimleyen isim ise Michael Mayer. Eğer şu sıralar çocuklarınız için bir kütüphane oluşturmaya ya da çocukluğun renkli düşlerine tekrar dalmaya karar verdiyseniz Michael Ende’ninkiler başta olmak üzere birbirinden değerli pek çok eseri dilimize kazandırıp yayımlayan Kırmızı Kedi Yayınları’nın çocuk kitaplarına mutlaka bir göz atın.

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

pitircik

“Pıtırcık” Serisinin Efsanevi Çizerinden Hicivli Karikatürler: “Çocuklar ve Diğer Şeyler”

bilimkurgu oykuleri dunyalilar

Dünyalılar: Yerli Bilimkurgudaki Harika Yükseliş