in

Michael Moorcock’ın “Modem Zamanlar 2.0” Kitabı Yakında Bizlerle

Michael Moorcock’ın çoğulevreninin önemli karakterlerinden Jerry Cornelius’un maceralarını konu alan “Modem Zamanlar 2.0” çok yakında raflarda.

modem zamanlar ust
- Reklam -
- Reklam -

Ülkemizde daha çok Melnibonelu Elric serisiyle tanınan ve İngiliz yeni akım fantastik-bilimkurgu edebiyatının önde gelen isimlerinden biri olan Michael Moorcock‘ın daha önce Türkçede hiç yayınlanmamış, önemli karakterlerinden Jerry Cornelius‘un maceraları Ayrıntı Yayınları aracılığıyla çok yakında bizlerle olacak.

Bir suikastçı, rock yıldızı, zaman yolcusu ve fizikçi olan Jerry Cornelius, yazarın meşhur çoğulevreninde yaşayan karakterlerdendir. Jerry hem Ebedi Şampiyon’un hem de Ebedi Yancı’nın (Ebedi Şampiyon’un kozmik yardımcısı) tezahürlerinden biridir. Öyle ki Corum ve Hawkmoon’un hikâyelerinde Jhary-a-Conel adında, ona çok benzeyen birine rastlamak mümkündür. Kendisi sürekli çok sıra dışı uğraşlar peşinde koşan, hatta bazen cinsiyet bile değiştiren, çoğunlukla anarşi yanlısı bir karakterdir. Hatta edebiyat dünyasının klişelerine karşı bir anarşi olarak yazıldığını söyleyenler bile vardır.

Toplamda dört romanı ve yirmiden fazla hikâyesi bulunan Jerry’nin dilimize kazandırılan “Modem Zamanlar 2.0(Modem Times 2.0) adlı bu kitabı ise kahramanımızın son uzun soluklu öykülerinden birini barındırıyor içinde. Bunun yanı sıra Bilimkurgu Kulübü’nden tanıdığımız İsmail Yamanol‘un sunuş yazısı, Moorcok’ın “Londralarım” adlı bir makalesi ve Terry Bisson’un ünlü yazarla yaptığı bir röportaj da yine kitabın sayfaları arasında yer alıyor.

- Reklam -

Modem Zamanlar 2.0’ın arka kapak yazısı şöyle:
modem zamanlar kapakNebula ödüllü bilimkurgu yazarı, editör ve müzisyen Michael Moorcock’un kahramanı Jerry Cornellius çoğulevrende çalkantılı bir serüvene çıkıyor. 1960’ların Londra’sında başlayan yolculuğunda Jerry, New Orleans, Guantanamo, California gibi duraklara uğrarken modern dünyanın belli başlı siyasi karakterleri ile olaylarını da es geçmiyor. Sünni – Şii çekişmesi, Ebu Garib cezaevindeki insanlık dışı uygulamalar gibi tartışma yaratan birçok konu Moorcock’un radarından kaçmamış.

Rüya nöbetleri gibi art arda gelen kısa bölümleri ile elden düşmeden okunabilecek bir maceranın ardından Moorcock’un bakış açısından Londra’nın 1940’lardan 1990’lara dek geçirdiği değişim tüm çıplaklığıyla aktarılıyor.

- Reklam -

Son olarak da seri editörü Terry Bisson’un usta yazar Moorcock ile gerçekleştirdiği bilimkurgu, çoğulevren, yazarlık, okunabilecek kitaplar ve müzik gibi birçok konuya değinen samimi bir röportaj yer alıyor…
Çevirisini İnönü Korkmaz‘ın, yayıma hazırlığını Saygın Ergen‘in, kapak illüstrasyonunu ise Berat Pekmezci‘nin yaptığı 144 sayfalık kitap şu anda Ayrıntı Yayınevi’nin kendi sayfasında ve bazı sanal mağazalarda satışta. Çok yakında diğer mecralarda da yerini alması bekleniyor.

Moorcock hayranlarına mutlulukla duyurulur!

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Güzel haber, ama bu kapaklar bu kadar çocuklaşmak zorunda mı.

  2. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    Hocam bu kitabı alma sebebim kapağı, bence çok güzel olmuş. Dirk Gently’nin kitabını da aynı kişi çizmiş, ben tarzını çok beğendim şahsen arkadaşın daha çok kapağını görmek isterim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

netflix hayvan ciftligi

George Orwell’ın Efsane Distopyası “Hayvan Çiftliği” Netflix Filmi Oluyor!

yayıncılık klişeleri

Yayıncılık Dünyasının Klişeleri: Aslında Ne Anlatmak İstiyorlar?