in ,

Ganalı Oyuncu ve Senarist Michaela Coel, Sektörde Susturulan Sesleri Misfits: A Personal Manifesto Kitabında Anlattı

Chewing Gum dizisindeki performansıyla ödüle layık görülen Michaela Coel, sinema ve televizyon dünyasının öte yüzünü Misfits: A Personal Manifesto kitabında anlattı.

Michaela Coel, Misfits: A Personal Manifesto
- Reklam -
- Reklam -

I May Destroy You ve Chewing Gum yapımlarıyla adını duyuran Gana asıllı oyuncu Michaela Coel ilk kitabı ile okurların karşısına çıkıyor. Coel’ın Misfits: A Personal Manifesto adlı eseri Eylül 2021 tarihinde raflardaki yerini alacak.

Chewing Gum dizisindeki performansıyla 2016’da BAFTA komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Coel, 2020’de yayınlanan I May Destroy You dizisinin de senaristliğini ve yapımcılığını yaptı. Dizi, Arabelle karakterinin istismara uğraması sonucu hayatını tekrar şekillendirmeye çalışmasını ve aile ve arkadaş ilişkilerini tekrar gözden geçirmesini konu alıyor.

Eylül ayında Amerika ve İngiltere’de yayımlanması beklenen kitap, Coel’ın Edinburg Uluslararası Televizyon Festivali’ndeki MacTaggart konferansında yaptığı konuşma konularını içeriyor. Dinleyicilerin büyük bir şaşkınlıkla dinlediği Coel konuşmasında, siyah bir kadın olarak televizyon sektöründe tecrübe ettiklerinden, ırkçılık konusundan ve yaşadığı cinsel istismardan bahsetmişti.

- Reklam -

Michaela Coel, Sinema ve Televizyon Dünyasındaki “Susturulmuş” Seslere Değindi

Konferans süresince Coel sık sık toplum tarafından ‘uyumsuz’ olarak damgalanan insanların çabalarından bahsetti ve bu kelimenin kendi için ne ifade ettiğini şu sözlerle anlattı:

“Uyumsuzluğu iki yönden ele alabiliriz. Kişinin hayata bakış açısı farklıysa uyumsuz olabilir. Diğer yandan farklı olarak görüldüğü için uyumsuzluğa itilen insanlar var. Mesela İngiltere’deki siyahlar, Asyalılar ya da başka topluluklar. Farklılığı tüm şeffaflığıyla ele almak ve bir başkasının gözünden hayata bakmak için bu kelime bize yol gösteriyor. Uyumsuz olarak görülen insanlar güvende hissedebilmek için bazen kendilerini, kabul görülen akışın içine dahil edebiliyorlar. Son zamanlarda kanallar ve yapım şirketleri uyumsuzluğu ele almaya ve bu kavramı irdelemeye başladılar. Susturulmuş bu seslerin en azından bir kere, durdurulmadan düşüncelerini ifade etmesi sizce de önemli değil mi?”

Michaela Coel, Misfits: A Personal Manifesto

Michaela Coel imzalı kitap İngiltere’de Ebury Yayıncılık ve Amerika’da Henry Holt Yayıncılık tarafından yayımlanacak.

Ebury, kitabı, “Bir yerlere uyumlu olma zorunluluğuna başkaldıran Coel’ın, farklılıkların değiştirdiği hayatları ve gerçekleri radikal bir dürüstlükle yazdığı güçlü bir manifesto,” olarak tanımladı.

- Reklam -

Ebury editörlerinden Marianne Tatepo ise kitap hakkında şu ifadelerde bulundu:

Chewing Gum dizisini izlediğimde Michaela’nın eşsiz olduğunu anlamıştım. Dizilerinde fikir ve duygularını farklı manzaralarla nasıl izleyiciye gösterdiyse, kitabında da bunu okuyucuya yansıtacak.”

Misfits: A Personal Manifesto kitabının Türkçede yer alıp almayacağı bilinmiyor.

Michaela Coel hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Batman Gordon jeffrey wright

The Batman Evreninde Geçecek Dizinin Ayrıntıları Belli Oldu

2020'de En Çok Yasaklanan Kitaplar

2020’de En Çok Yasaklanan Kitaplar: Irkçılık Karşıtı ve Polis Şiddetini Ortaya Çıkaran Eserler Zirvede