in

Fransız Filozof Michel Foucault’ya Pedofili Suçlaması: “Arap Çocukları İstismar Ediyordu”

Michel Foucault için kan donduran pedofili iddiası. Guy Sorman, Fransız filozofun Arap çocuklara cinsel istismarda bulunduğunu öne sürdü.

Michel Foucault Pedofili
- Reklam -
- Reklam -

Ünlü Fransız filozof Michel Foucault, geçmişte çocukları cinsel istismara uğrattığı iddiaları ile gündeme geldi. Foucault’nun arkadaşlarından Guy Sorman, ünlü düşünce insanının Arap çocukları cinsel olarak istismar ettiğini öne sürdü. Sorman, Foucault’nun pedofili olduğu gerçeğini uzun yıllar sakladığı için pişmanlık duyduğunu da belirtti.

1926 ve 1984 yılları arasında yaşayan Fransız düşünür, tarihçi, edebiyat eleştirmeni, antropolog, psikolog ve sosyolog Michel Foucault; kültür dünyasının önemli isimleri arasında yer alıyor.

Köklü Büyük Britanya gazetesi The Times’a konuşan Foucault’nun arkadaşı Guy Sorman, Foucault için “pedofili cinsel istismarcı” tanımlamasını yaptı. Sorman’a göre ünlü filozof 1960’lı yılların sonunda Tunus’ta yaşadığı köyde Arap çocuklara cinsel istismar uyguluyordu.

- Reklam -

“Michel Foucault Arap Çocuklarına Cinsel İstismarda Bulunuyordu”

1969 senesinde Tunus’ta yaşamını sürdüren Michel Foucault’yu ziyaret ettiği sırada durumu anladığını aktaran Sorman sözlerine şöyle devam ediyor:

“Küçük çocuklar Foucault’nun peşinden koşup ’Peki ya ben? Beni al, beni al’ diyorlardı. 8-10 yaşlarındaydılar. Foucault onlara para atıyordu ve ’Akşam 10’da her zamanki yerde buluşalım’ diyordu. Her zamanki yer bir mezarlıktı. Orada erkek çocuklarla cinsel ilişkiye girerdi. Rıza konusu gündemde bile değildi.”

Şahit olduğu ’ahlaki açıdan son derece çirkin’ davranışı polise bildirmediğinden ’pişmanlık duyduğunu’ da aktaran Sorman gördükleri hakkında, “Tamamen aşağılık ve aşırı ahlaki çirkinlik,” açıklamasında bulundu.

Michel Foucault Pedofili

Foucault’nun işlerinin ırksal unsurları nedeniyle bundan sıyrılabildiğini belirten Sorman, basının Foucault’nun davranışının farkında olduğunu ancak Fransa’da filozof kralı gibi bir tanrı statüsüne sahip olduğu için bu haberleri yayınlama konusunda isteksiz davrandığını da sözlerine ekledi.

- Reklam -

Asıl adı Paul-Michel Foucault olan düşünür 25 Haziran 1984 tarihinde Paris’te, AIDS hastalığı nedeniyle yaşamını kaybetmişti.

Postmodern kuramcılar arasında yer alan Michel Foucault Ölüm ve Labirent, Toplumu Savunmak Gerekir, Kendini Bilmek, Güzel Tehlike, Yapısalcılık ve Post Yapısalcılık, Doğruyu Söylemek, Bilginin Arkeolojisi ve Sonsuza Giden Dil gibi çalışmalarıyla Türkçede de sık sık yer alan bir isimdi.

Fransa kökenli Amerikalı köşe yazarı ve felsefeci Guy Sorman’ın iddiaları henüz farklı kaynaklar tarafından doğrulanmış değil.

Peki siz bu iddialar hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gazete Duvar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

15 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Üstelik onunla da kalmıyor.

    https://twitter.com/gurmant_/status/1376290143032721410

    Şurada paylaşılmış. Kendisinin de aralarında olduğu 69 kişinin imzasıyla bir belge oluşturulmuş o zamanlar. Sartre, Beauvoir, Deleuze, Guattari ve daha kimler kimler imza atmış bu belgeye. Tweet zincirinde altta link var oradan bakabilirsiniz tam listeye.

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Bir günde tüm putlar yıkıldı. Sabahında Tolkien’in oğlu olan rahip John Francis’in, çocuk istismarından yargılandığını ve ses kaydı olduğunu öğrendim. Ses kaydında Tolkien’in, babasının, arkadaşlarından biri tarafından çocukluğunda taciz edildiğini söylüyor. Kendisi de küçük çocukları taciz ediyormuş. Bu kayıt 2 sene önce ortaya çıkıyor ama aile açıklama yapmıyor bile. Foucault olayına denk geldim daha sonra. Hemen altında Türkçe bir tweet vardı:

    https://twitter.com/tivitdar/status/1376434510770888705?s=20

    Bugün adından saygıyla bahsettiğimiz pek çok yazar, şair, ressam, filozof var listede. Pedofiliye hepsi de destek vermiş. Bugün açıkçası benim açımdan tam bir put yıkımı oldu.

  3. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Bu insanların verdikleri eserler, oluşturdukları felsefeler üzerine yığınla külliyat oluşturulmuştur diye düşünüyorum. Bakalım daha neler göreceğiz. Çok ünlü bir sosyal psikoloğun uzun süre sonra araştırmalarında kullandığı datalarını kendisi oluşturduğu ortaya çıkmıştı mesela. Doktora öğrencilerinden tut araştırmalarda referans olarak kullanılmış şeyler hep. Tam bir yıkımdı o da. Bunun boyutu ise başka bir seviyede. Bu insanların ortaya koydukları felsefeler üzerine inşa edilen bir sürü araştırma, düşünce biçimi, eğitim şekli ve direkt felsefi eserler var. Özellikle de konu felsefe olunca her şeye dokunur bir hal şuanki. Ben çok detaylı bilmediğim için karşıt bir argüman üretemiyorum ama daha derin araştırmış olan insanlar aydınlatırlar hepimizi ilerleyen günlerde diye umuyorum.

  4. Avatar for connected connected dedi ki:

    Burasını tam anlamadım. Tolkien’in oğlu, Tolkienin babasının arkadaşı tarafından mı taciz edilmiş?

  5. Avatar for Jeeundo Jeeundo dedi ki:

    Felsefeci/yazar olduklarından kimse ses çıkarmıyor heralde. Ah herhangi bir dinle alakası olan birileri olsaydı bir de…O zaman görürdük curcunayı. Beauvoir okuyordum. Amacım modern feminizmi yazarları aracılığı ile tanımaktı. Başka yazarlara yönelmek lazım demek ki. Gerçi sonra onlardan da bir şey çıkabilir. Belli ki garantisi yok.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

10 cevap daha var.

Obi-Wan Kenobi dizisi oyuncu kadrosu

Obi-Wan Kenobi Dizisi Oyuncu Kadrosu ve Yeni Çekim Tarihi Belli Oldu

Wrath of Man Fragmanı Jason Statham

Jason Statham’lı Wrath of Man Fragmanı Yayınlandı