Hakan Sökmen ilk romanı Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Timaş Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Resim Okuma ve Üslup eğitimi alan Hakan Sökmen, Roma ve Floransa gibi kentlerde resim, mimari ve heykeller üzerinde incelemeler yaptı. Dinler Tarihi, Osmanlı Eserleri gibi başlıklarda araştırmalar gerçekleştirdi. İlk kitabı Tarihin İhtimaller Sahnesi, Mayıs 2020 tarihinde yayımlandı.
Mimar Sinan’ın kayıp kafatasının ve gizli bir sandığın peşine düşen, bu alanda çalışan bir sahafın başından geçenleri konu alan Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası, Hakan Sökmen’in ilk romanı olma özelliğini taşıyor. Kitap tarih, mimarlık, sanat, mitoloji ve gizem gibi temaları bir araya getiriyor.
Kitaptan tadımlık bir ÖN OKUMA bölümü okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.
Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası – Hakan Sökmen | Arka Kapak Tanıtımı
“Tarihler 1935’i gösterirken, Mustafa Kemal Atatürk’ün de izniyle, Türk Tarihi Araştırma Cemiyeti’nden üç uzman Mimar Sinan’ın mezarını açıp kafatasını incelemek ve ölçülerini tespit edip Mimar Sinan’ın Türk olduğunu ispatlamak için türbenin önünde bir araya gelmişti. Yüzyıllar önce kapanan bu mezar bilimsel bir araştırma için açılacaktı; ama bundan daha heyecan verici olan şeyse dünya mimarlığına damga vuran, Osmanlı’nın en önemli şahsiyetlerinden birisinin kafatasının gün yüzüne çıkması olacaktı.”
Dönem gazeteleri Mimar Sinan’ın kafatasının mezarından çıkarılıp ölçüldüğünü ve büyük mimarın yalnız kültür değil, kökeni itibarıyla da Türk olduğunun ispat edildiğini duyurmuştu.
Fakat o gün gazete haberlerine yansımayan başka şeyler de yaşanmıştı.
Bugün yaşanacaklar ise sadece geleceği değil geçmişi de değiştirecekti…
Hakan Sökmen, ilk romanı Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası’yla okuru mitolojik ögelerle bezenmiş, gizemli olayların ve komploların eksik olmadığı, gerilim dolu heyecanlı kovalamacaların hiç bitmediği, günümüzden geçmişe uzanan tarihî bir maceraya davet ediyor.
Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası | Tadımlık
“Geçmişte bir gün…
II. Dünya Savaşı yaklaşırken dünyada yayılan ırkçılık söylemleri Mimar Sinan’ı ana vatanından kopartmaya cüret etmişti.
Batı ülkelerinde “Beyaz ırktan olmayan hiç kimse uygarlık tarihinde yüksek noktalara ulaşamaz,” söylentileri dillendirilmeye başlanmış ve dünyanın en büyük mimarlarından kabul edilen Mimar Sinan’ın Türk olmadığı iddiası peyda olmuştu.”
Toplamda 208 sayfadan oluşan roman Haziran 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.
Hakan Sökmen imzalı Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası üzerine yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.
Bizde de bu tür eserlerin çıkmasını destekliyorum. İnşallah kaliteli bir iştir. Listeme ekledim