in

Mizahi Büyülü Gerçeklik Hikâyesi “Büyülü Yol” Raflarda

Drew Magary’nin video oyunları ve halk hikayelerinin mantığından esinlenerek kaleme aldığı “Büyülü Yol” artık Türkçe.

buyulu yol ust
- Reklam -
- Reklam -

Drew Magary‘nin video oyunlarından ve halk hikâyelerinden esinlenerek yazdığı, mizahi modern fantastik romanı Büyülü Yol (The Hike), Doğan Kitap aracılığıyla kısa süre önce dilimize çevrildi.

Sıradan bir aile babası olan Ben’in bir iş gezisi sırasında yürüyüşe çıkmasını ve kendini bir anda konuşan yengeçlerin, insan yiyen devlerin, devasa böceklerin ve tuhaf iblislerin ortasında bulmasını anlatan roman, büyülü gerçeklik öğelerinin yanı sıra mizahi yanıyla da öne çıkıyor.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:
“Ama sen nasıl konuşabiliyorsun?” diye sordu Ben.
“Bilmem, sen nasıl konuşabiliyorsun?” diye karşılık verdi yengeç.

- Reklam -

buyulu yol Aile babası Ben, iş gezisi için gittiği Pennsylvania kırsalında, akşam yemeğinden önce kısa bir yürüyüşe çıkmaya karar verir. Otelin arkasındaki ormana girmesinden hemen sonra, seçtiği patikadan kolayca dönemeyeceğini anlayacaktır. İlerlemekten başka çaresi kalmayan Ben, kendini bir anda insan yiyen devlere, acayip iblislere ve devasa böceklere ev sahipliği yapan tuhaf  bir dünyanın içine sürüklenirken bulur.

- Reklam -

Büyük bir ölüm kalım mücadelesine dönüşen bu macerada, küstah bir deniz kabuklusu, bir dizi sihirli cisim ve iksir ona yardımcı olacaktır. Ailesine geri dönebilmek için her şeyi göze alan Ben’in onu bu patikadan kurtarabilecek tek kişi olan “Yapımcı”yı bulmaktan başka şansı yoktur.

Drew Magary’nin baştan sona komik ve duygusal anlamda sürükleyici olan, klasik halk masallarından olduğu kadar bilgisayar oyunlarından da esinlenerek kaleme aldığı bu romanı, modern kurgu türüne dikkat çekici ve benzersiz bir katkı yapıyor. Magary, Büyülü Yol’da okuyucularını gündelik hayatlarından uzaklaştırıp cüretkâr bir yolculuğa çıkararak cesaret, hayal gücü ve hayatta kalma arzusu ile dönen bir dünyaya götürüyor.
Can Evren Topaktaş tarafından çevrilen Büyülü Yol kısa süre önce okurların beğenisine sunuldu. Farklı okuma deneyimleri arayışında olanların dikkatine sunulur.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

beren saat

Netflix Türkiye, Yeni Yerli Dizisini Beren Saat’le Duyurdu

kitap gorsel

Çinli Yazarı Hapse Gönderen Erotik Roman