in

Yaşayan Vampir Morbius’un Maceralarını Anlatan Brendan Deneen Romanı Raflarda

Brendan Deneen imzalı “Morbius Yaşayan Vampir: Kan Bağları”, Epsilon Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. | Ön Okuma

Morbius Yaşayan Vampir: Kan Bağları - Brendan Deneen
- Reklam -
- Reklam -

Morbius Yaşayan Vampir: Kan Bağları raflardaki yerini almaya başladı. Epsilon Yayınevi etiketiyle çıkan roman, Marvel’ın ünlü anti kahramanlarından Dr. Michael Morbius’un farklı bir macerasını daha okurla buluşturuyor.

Ödüllü roman The Ninth Circle’ın yanı sıra korku romanı The Chrysalis’in de yazarı olan Brendan Deneen, Marvel için hazırladığı resimli kitap serisiyle tanınıyor. Sadece Marvel evreni değil, aynı zamanda DC çizgi romanı Green Arrow: Stranded’ı da kaleme alan yazar, çizgi roman dünyasında da tanıdık bir isim olarak yer alıyor. Deneen’ın kaleme aldığı bazı eserler şu şekilde: Flash Gordon’un birden fazla sayısı, orijinal bir Island of Misfit Toys kitabı, bir Sevimli Hayalet Casper öyküsü, Phoenix, Solarman (Marvel/Stan Lee serisi için yeni bir öykü) ve orijinal çizgi roman Scatterbrain.

İlk defa 1971 yılında yayımlanan The Amazing Spider-Man çizgi roman serisinin 101. sayısında gözüken ve Roy Thomas ile Gil Kane tarafından yaratılan Morbius, hastalığını iyileştirmek adına deneyler yapar ancak sonucunda insan kanı içen bir yaratığa dönüşen bir doktorun maceralarını konu ediniyor. Aslında kötü biri olmayan Doktor, hastalığı için aradığı çare sonucunda yaşayan bir vampir oluyor. Kan Bağları adlı bu romanda da, karakterin vampire dönüşmesi sonrası tekrar eski insan haline dönme çabası sırasında yaşadığı farklı maceralar anlatılıyor.

- Reklam -

Orijinal adı Morbius The Living Vampire – Blood Ties olan eserin tanıtım yazısına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Morbius Yaşayan Vampir: Kan Bağları – Brendan Deneen | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Morbius Yaşayan Vampir: Kan Bağları - Brendan Deneen

Yaşayan Vampir Morbius’un laneti kana susamışlıktır. Lanetine bir çare ararken şeytani bir tarikatın yeryüzünü cehenneme çevirmesine engel olmanın da bir yolunu bulmak zorunda kalacaktır.

- Reklam -

Dr. Michael Morbius, hastası olduğu ve nadir görülen ölümcül bir kan hastalığına çare ararken, insan kanına doyumsuz bir arzu duyacak şekilde kendisini lanetler ve yaşayan bir vampire dönüşür. Korkunç durumunu tedavi etmeye çalışırken, İblis-Ateşi tarikatının liderlerinden Catherine’in kız kardeşi Amanda Saint’le dost olur. Zehirli-Tarlakuşu olarak da bilinen Catherine Saint’in iki amacı vardır. Cehennemin bütün güçlerini yeryüzüne salmak ve Morbius ile Amanda’yı öldürmek. New York’a kadar tarikatın izini süren Morbius ve Amanda, ne pahasına olursa olsun Zehirli-Tarlakuşu’nu durdurmaya kararlıdırlar. Ancak Morbius kendini, tarikatın yeraltında kurduğu ve canavarları birer piyon olarak kullanan dövüş kulübünde bulduğunda her şey bir ölüm kalım savaşına bağlanacaktır.

Kitabın ilk sayfalarını içeren ÖN OKUMAsı için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Toplamda 320 sayfadan oluşan kitabın çevirisi Kübra Tekneci’ye, editörlüğü Merve Çay’a ve kapak uygulama ile sayfa tasarımı Sidem Zelal Edin’e ait. Morbius Yaşayan Vampir: Kan Bağları, Ocak 2022 itibarıyla raflardaki ve çevrim içi kitap satış sitelerindeki yerini almaya başladı.

Morbius karakterini nasıl buluyorsunuz? Yakında Jared Leto’lu filmi de vizyona girecek olan karakterin Kan Bağları adlı romanına dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

wari medeniyeti kşsif

Peru’daki Kadim Bir Uygarlığın Halkını Daha Kolay Yönetebilmek için Halüsinojen Maddelere Başvurduğu Ortaya Çıktı

Real Steel Disney Plus dizi

Real Steel Filmi Disney+ Dizisi Olmaya Hazırlanıyor