in

Osmanlı Devrinde Geçen Bir Uzaylı Hikâyesi: “Mübarek Mahluk Efendi”

Osmanlı devrinde geçen bir uzaylı hikâyesini konu alan “Mübarek Mahluk Efendi” kitabı Karakarga Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Mübarek Mahluk Efendi: Enis Cevdet
- Reklam -
- Reklam -

Enis Cevdet imzası ile okurla buluşan Mübarek Mahluk Efendi raflardaki yerini aldı. Eser, Karakarga Yayınları tarafından yayımlandı.

Karakarga Yayınları Türk edebiyatından yaptığı keşiflerle adından söz ettiren bir yayınevi. Kayıp Kitaplar Kütüphanesi dizisi ile Osman Nuri Eralp, İskender Fahrettin Sertelli, Selim Nüzhet Gerçek ve Salime Servet Seyfi gibi yazarları “yeniden” keşfeden yayınevi, şimdi ise işi başka bir boyuta taşıyor ve kurmaca bir keşfe imza atıyor.

Edebi bir keşif olarak kurgulanan eser, aslında var olmayan bir yazarın, Enis Cevdet’in imzasını taşıyor. Postmodern bir teknikle kaleme alınan kitabın arkasındaki isim ise Babür Erkin. Özel bir baskıyla yayıma hazırlanan eserin konusu da bir hayli sıra dışı.

- Reklam -

“1900’da, Sultan Abdülhamid’in devr-i saltanatında İç Anadolu’nun nihayetsiz bozkırının kuytularına düşen dünya dışı bir varlığın öyküsü gerçekten de yaşanmış olabilir miydi?”

Mübarek Mahluk Efendi: Enis Cevdet / Babür Erkin | Arka Kapak Tanıtımı

Gerçek ve kurgunun iç içe geçtiği eser, okuru köse çöl Türkmeni Hafız Necmeddin Efendi, iktidar düşkünü Avlonyalı Süreyya Bey, seksen cin sahibi Muskacı Abduşşems, gayretkeş fotoğrafçı Garabet Terlemezyan, güzeller güzeli Afitap Hanım, müflis sertabip Tarık Bey, meraklı sinemacılar Jean-Paul Soleil ile Lucian’ın da dâhil olduğu bir anlatıya davet ediyor.

Mübarek Mahluk Efendi: Enis Cevdet

- Reklam -

İllüstrasyonları Bahadır Boysal tarafından gerçekleştirilen kitabın arka kapağında şu ifadeler yer alıyor:

Bu metni bir sahaf gezisine borçluyuz. Üsküdar’da bir sahafta küçük bir sandık içerisinde karşımıza çıkan, elyazısıyla yazılmış sayfalar, müsveddeler, not kâğıtları, defterlerden oluşan “evrak-ı metruke” ve bazı eşyalar bizi sıra dışı bir yolculuğa çıkardı… Ya genel çerçevesi iyi düşünülmüş, gerçekle hayalin iç içe geçtiği “fantastik” bir anlatıyla karşı karşıyayız ya da inanılması güç görünse de kazı yapmayı gerektirecek kadar önemli doğaüstü bir vakanın ipuçlarıyla…

Toplamda 200 sayfadan oluşan eser Babür Erkin’in editörlüğünde yayıma hazırlandı. Erkin ayrıca kitabın tasarımını da üstlendi. Eserin illüstrasyonları Bahadır Boysal’a, desen düzenlemesi Yusuf Murat’a ait.

Siz bu eser hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İlginç olabilir gibi geliyor ama mesafeliyim. Listemizde dursun. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dean Stockwell

Dune ve Quantum Leap Yapımlarında Rol Alan Ünlü Aktör Dean Stockwell Yaşamını Yitirdi

John Wick 4: Hagakure

Çekimleri Tamamlanan John Wick 4’ün Tam Adı Ortaya Çıktı