in

Murat Menteş’in “Derde Deva Randevu”ları Devam Ediyor: Asimov’dan Oğuz Atay’a, Hayali Söyleşiler

Murat Menteş’ten Derde Deva Randevu No: 3 çıktı. Alfa Kitap tarafından yayımlanan kitap, Menteş’in usta yazarlarla kurmaca söyleşilerini bir araya getiriyor.

Murat Menteş Derde Deva Randevu No: 3
- Reklam -
- Reklam -

Murat Menteş yeni kitabı Derde Deva Randevu No: 3 ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Alfa Kitap etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Murat Menteş yeni kitapları ile edebiyat yolculuğuna devam ediyor. 1999 yılında Kuzgun’un Gölgesi adlı şiir kitabıyla edebiyat macerasına başlayan Menteş ilk romanı Dublörün Dilamması’nı 2005’te yayımladı. Onu Korkma Ben Varım, Ruhi Mücerret, Antika Titanik takip etti. Yazarın yayımlanan son romanı ise 2021 yılında Fink oldu.

Klark adlı kültür sanat programını Samed Karagöz ile hazırlayan Menteş, aynı zamanda radyoda Nunchaku adlı programı sunmuştur. Deplasmanda Plasebo şiiri Kaan Boşnak tarafından bestelenen yazarın dikkat çeken bir diğer çalışması ise Derde Deva Randevu serisi olmuştu.

- Reklam -

Menteş’in ilki 2019’da yayımlanan Murat Menteş’ten Derde Deva Randevu kitapları, usta isimlerle gerçekleştirilen hayali sohbetleri bir araya getiriyor. Kitaplara Hakan Karataş’ın çizimleri de eşlik ediyor.

Serinin üçüncü cildinde yer alan yazarlar şu şekilde:

Charles Dickens, Fatma Aliye, Stefan Zweig Abdülhak Şinasi Hisar, Isaac Asimov, Susan Sontag, Oğuz Atay ve Tomris Uyar.

Murat Menteş’ten Derde Deva Randevu No: 3 | Arka Kapak Tanıtımı

Murat Menteş Derde Deva Randevu No: 3

DÜNYADAN VE MEMLEKETİMİZDEN TAM 9 ÜSTAT!

- Reklam -

İlk iki kitabı büyük beğeni toplayan Derde Deva Randevu, bir nevi edebiyat ve felsefe ansiklopedisi… Enteresan bir antoloji. Serinin bu 3. kitabında 9 yazar yer alıyor: Ömer Hayyam,

Charles Dickens, Fatma Aliye, Stefan Zweig Abdülhak Şinasi Hisar, Isaac Asimov, Susan Sontag, Oğuz Atay ve Tomris Uyar.

Söyleşi formatında düzenlenen kitapta, Murat Menteş’in sorularına cevaplar yazarların eserlerinden geliyor. Hakan Karataş’ın yetkin çizgileri, her bir söyleşiyi, belgesel bir öyküye dönüştürüyor. Seriyi okumaya dilediğiniz kitaptan, hatta sayfadan başlayabilirsiniz. Zira her bölümde ayrı bir yazarla buluşuluyor, konuşuluyor. Zamanda yolculuk hissi yaşatan, okurun yazarlarla dostane yakınlık kurmasını sağlayan bu benzersiz kitapta siz de sorularınıza cevaplar bulacaksınız.

Toplamda 244 sayfadan oluşan kitabın editörlüğü Seçkin Erdi’ye ait. Eserin resimleri ise Hakan Karataş imzası taşıyor.

Derde Deva Randevu serisi hakkında sizin görüşleriniz neler? Murat Menteş kitapları arasında favorileriniz hangileri? Yorumlarınızı Kayıp Rıhıtm Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Brandon Sanderson, Elden Ring Yeni From Software Oyunu

Brandon Sanderson, Elden Ring Sonrası Yeni FromSoftware Oyununu Yazabilir

The Witcher 3. sezon çekimleri seten ilk fotoğraf

The Witcher’ın 3. Sezon Çekimleri Başladı: Setten İlk Fotoğraf Geldi