in

Mürekkep Ölüm Yeniden Raflarda

Mürekkep Dünya serisinin yeni baskılarında çember tamamlandı. Cornelia Funke’ın dünyaca ünlü fantastik kitapları bir kez daha Türkçede.

Mürekkep Ölüm
- Reklam -
- Reklam -

Alman yazar Cornelia Funke imzalı Mürekkep Dünya (Inkworld) serisi dünya genelinde pek çok okura sahip. Üç kitaptan oluşan seri, çok satanlar listelerinden aylar boyu inmeyişi ve yirmiden fazla dile çevrilişiyle adından hayli söz ettirdi.

Serinin Türkçe baskıları ülkemizde Arkadaş Yayınları markası altında yapılıyordu. Ancak uzun zamandır kitapların baskılarına ulaşmak mümkün değildi. Şimdi, Arkadaş’ın alt markalarından birisi olan Akılçelen Kitaplar bu görevi devralıyor.

Serinin üçüncü halkası olan Mürekkep Ölüm, Ekim 2019 tarihiyle yeniden raflardaki yerini alıyor.

- Reklam -

Mürekkep Yürek Sinemaya da Uyarlanmıştı

Serinin ilk kitabı Mürekkep Yürek, Ocak 2009 tarihinde Iain Softley tarafından beyaz perdeye de uyarlanmıştı. Fantastik, aile ve macera türlerindeki uyarlamada Brendan Fraser, Eliza Bennett ve Paul Bettany gibi oyuncular oynamıştı.

Serinin kitapları sırasıyla Mürekkep Yürek, Mürekkep Dünya ve Mürekkep Ölüm’den oluşuyor. Fantazi roman serisi; okuduğu kitabın kahramanlarını dünyamıza getiren ve bu nedenle başına iş alan bir kahramana sahip. Akıllara Jumanji’yi getiren atmosferiyle seri; hayranları tarafından oldukça sevilmişti.

- Reklam -

Akılçelen Kitaplar, 2017’de yenilemeye başladıkları serinin kitaplarını 2019’da tamamlamayı başardı. Mürekkep Ölüm kitabının çevirmenlik koltuğunda, önceki baskıda olduğu gibi Nazife Mertoğlu var.

592 sayfalık kitabın önceki baskısıyla kıyaslandığında, sayfa sayısının azaldığı gözlemleniyor. Ancak eski baskıya göre, kitabın boyu yarım santim uzatılmış. Mürekkep Ölüm’ün eski baskısı 720 sayfadan oluşuyordu.

Genellikle çocuk ve gençlik kitaplarıyla tanıdığımız Cornelia Funke, aynı zamanda Aynadünya (Mirrorworld) adlı serisiyle de biliniyor.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

eklem bacaklılar

İlkel Eklem Bacaklıların Sırada Bekleyebildiği Keşfedildi

kadin uzay yürüyüşü

Tamamı Kadınlardan Oluşan Uzay Yürüyüşü Gerçekleşti