in

Ömür İklim Demir’in Yeni Öykü Kitabı “Mutedil Dalgalı” Raflarda

“Mutedil Dalgalı” raflardaki yerini aldı. Haldun Taner Öykü Ödülü sahibi Ömür İklim Demir’in yeni öykü kitabı, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Mutedil Dalgalı - Ömür İklim Demir
- Reklam -
- Reklam -

Ömür İklim Demir imzalı Mutedil Dalgalı raflardaki yerini aldı. Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayımlanan eser, yazarın ikinci öykü kitabı olma özelliğini taşıyor.

1980 yılında Adana’da dünyaya gelen Ömür İklim Demir, çocukluğunu Tarsus’ta geçirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yedi yıl boyunca ceza avukatı olarak çalıştı. Ardından üç yıl boyunca reklam yazarlığı yaptı. Öğrencilik yıllarından başlayarak çeşitli fanzin ve dergilerde yazılar kaleme alan Demir’in ilk öyküsü ise 2010 yılında Varlık Dergisi’nde yayımlandı.

Yazarın ilk matbu eseri Muhtelif Evhamlar Kitabı, 2015 yılında Yapı Kredi Yayınları etiketiyle çıktı. 2020 yılında yine aynı yayınevinden Kum Tefrikaları adlı romanı yayımlandı. Haldun Taner Öykü Ödülü dahil olmak üzere farklı birçok ödül kazanan yazar, şimdi de yeni öykü kitabı Mutedil Dalgalı ile okurların karşısına çıkıyor.

- Reklam -

Mutedil Dalgalı – Ömür İklim Demir | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Mutedil Dalgalı - Ömür İklim Demir

“Üzüntüyle başını cama dayayacak, herkes bir şekilde, diye düşünecek, herkes bir şekilde, bir yerlerde, bir karenin içinde yok oluyor işte. Bir mezarın, dört duvarın ya da bir sayfanın içinde…”

Ömür İklim Demir, önceki kitaplarında ulaştığı özgün dilin sınırlarını “Mutedil Dalgalı”da daha da genişletiyor. Çok sesli, çok katmanlı hikâyelerin peşine düşen yazar, her katmanıyla derinleşen, şiirsel bir anlatının kapılarını açıyor okura. Nihayetinde, dilin ve biçimin ustalıkla örtüştüğü, incelikle kurgulanmış on dört öyküyle çıkıyor karşımıza. Bazen kendinden taşıyor anlattığı hikâye, bazen kendi içine gömülüyor ve de nereye giderse gitsin, okuyanı da hep yanında götürüyor.

- Reklam -

Her öyküde dalgalanıyor hayatlar, geçmişle geleceğin, olmuşla olmamışın arasında. Her öyküde biraz daha ölüyor ve biraz daha yaşıyor her karakter. Bunlarla dönüyor dünya, devasa bir sarmalın içinde; bunlarla dönüyor sandalyeler, ruhlar, kelimeler, karasinekler, eski ceketler, oyuncak ayılar, çalakalem notlar, tuhaf aynalar ve bütün o taşınamayan sırlar. Çıkışa doğru ışık azalıyor, oksijen azalıyor, sesler azalıyor; yan yana üç nokta kalıyor hepsinden geriye, koca bir sessizliğin devamı gibi. Varla yok arasında, yan yana üç nokta…

Kitaptan tadımlık bir bölüm okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

152 sayfadan oluşan eser, Aralık 2022 itibarıyla raflardaki yerini almış durumda.

Ömür İklim Demir’in eserleri hakkında sizin görüşleriniz neler? Yazar ve öyküleri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Henry Cavill Superman dönüşü Crisis on Infinite Earth

Henry Cavill’lı Superman’in DC Sinematik Evreni’ne Dönüşü Çok Önceden Planlanıyordu

Microsoft, Activision Blizzard Satın Alma Dava

Microsoft’un 68,7 Milyar Dolarlık Activision Blizzard Satın Alımına ABD Federal Ticaret Komisyonu ‘Dur’ Dedi